1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. İtalya’da 103 Yaşındaki Kadına Verilen Para Cezası Şaşırtıyor!

İtalya’da 103 Yaşındaki Kadına Verilen Para Cezası Şaşırtıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalya’nın Bondeno şehrinde, polis sabah erken saatlerde ‘tehlikeli araç kullanma’ ihbarı aldı ve olay yerine giden polis memurları 103 yaşındaki bir kadının araç kullandığını tespit etti. Bu kadın, 1920 yılında doğan Giose yani Giuseppina Molinari adındaydı. Polis memurları, sürücünün yaşını görünce oldukça şaşırdılar çünkü sürücü 103 yaşındaydı. Ayrıca aracın sigortasının yapılmadığı ve sürücünün ehliyetinin süresinin de geçtiği belirlendi.

Giuseppina Molinari’nin ehliyeti, İtalya’da 80 yaşından büyük sürücüler için uygulanan kural gereği iki yıl önce süresi dolmuştu. Bu nedenle polis, Molinari’ye ehliyetinin geçerliliği olmadığı için para cezası verdi. Ayrıca İtalya yasalarına göre 80 yaşından büyük sürücülerin ehliyetlerini yenilemeleri için her 2 yılda bir sağlık kontrolünden geçmeleri gerekiyor. Ancak Molinari’nin ehliyetini yenilemediği ve hala araç kullanmaya devam ettiği ortaya çıktı.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, polis tarafından kesilen ceza ile Molinari evine geri bırakıldı. Bu olay, İtalya’da yaşlı sürücülerin ehliyetlerini yenileme zorunluluğunu tekrar gündeme getirdi. Molinari, 103 yaşında olmasına rağmen araç kullanmaya devam ettiği için cezalandırıldı ve işlem yapıldı. Bu durum, insanların ne kadar yaşlı olursa olsun trafik kurallarına uymaları gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Giuseppina Molinari’nin 103 yaşında araç kullanması ve bu durumun yasal sorunlar yaratması, medyada geniş yankı uyandırdı ve İtalya’da tartışmalara yol açtı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İtalya’da 103 Yaşındaki Kadına Verilen Para Cezası Şaşırtıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin