1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı’nda Büyük Gerginlik! Delegeler Hangi İddialarla Karşı Karşıya?

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı’nda Büyük Gerginlik! Delegeler Hangi İddialarla Karşı Karşıya?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı, 27 Nisan tarihinde Ankara’da ATO Congresium’da gerçekleşecektir. Kurultaya ilişkin hazırlıklar Komisyon tarafından titizlikle sürdürülmektedir. Delege listelerinde yapılan incelemeler sonucunda sadece 16 delegenin bilgilerinde hatalar tespit edilmiş ve düzeltilmiştir. Bu hataların organize usulsüzlük iddialarını doğrulamadığı belirtilmiştir.

Kurultay için hazırlanan tarihler arasında ATO Congresium salonunun dışına Ankara Kitap Fuarı’nın düzenlenmesi planlanmaktadır. Bu sebeple kongrenin güvenliği ile ilgili kolluk yetkilileriyle görüşmeler yapılmış, 24 Nisan’da adaylar ve temsilcileriyle bir toplantı düzenlenmiştir. Kongre salonunun kapasitesi 3 bin kişi olduğundan, 1302 delegenin yanı sıra diğer katılımcılarla salonun büyük kısmı dolduğu için dışarıda kalanların olabileceği ve fuar alanının da dolu olacağı öngörülmektedir.

Kurultay, sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır. Delege olmayan il ve ilçe başkanları, belediye başkanları ve eski milletvekillerinin dışarıda kalanlar için LED ekranlar kurularak kongrenin takip edilebileceği duyurulmuştur. Ayrıca oy pusulalarının rengi ve sandıklarda müşahit bulundurma gibi kararlar alınmış ve temsilcilerin önerileri kabul edilmiştir.

İYİ Parti’nin kuruluşundan bu yana demokrasiye saygı duyduğu ve hiçbir dış gücün partiye müdahale etmediği vurgulanmıştır. Basında ve sosyal medyada çıkan çarpıtılmış haberler ve iddiaların doğru olmadığı belirtilerek, parti içindeki demokratik sürecin herhangi bir müdahale olmadan işlediği vurgulanmıştır. İYİ Parti’nin geleceğine dair karar verecek delegelerin ve genel başkan adaylarının herhangi bir dış müdahale altında olmadığı ve partinin bağımsızlığını koruduğu vurgulanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı’nda Büyük Gerginlik! Delegeler Hangi İddialarla Karşı Karşıya?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin