1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: “Tefeci Saray Rejimi ve Vergimatik Mehmet!”

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: “Tefeci Saray Rejimi ve Vergimatik Mehmet!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM’de düzenlenen parti grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, Saray rejiminin tefecilerden farksız olduğunu belirterek, insan hayatının ucuz bir şekilde alınıp satıldığını vurguladı. Ayrıca, İzmir’deki faciada merkezi idare ile yerel yönetimin sorumlulukları arasındaki çelişkilere değinerek, mağdurların şikayetlerine cevap verilmediğini ve sorunların çözülmediğini dile getirdi. Bu durumun hem merkezi idareyi hem de yerel yönetimi suçladı.

Ekonomiye ilişkin konulara da değinen Dervişoğlu, emekli vatandaşların yaşadığı güçlükleri vurguladı. Zatımuhterem’in kredi kartına taksit uygulamasına ilişkin yaptığı yorumları eleştiren Dervişoğlu, vatandaşların ekonomik sıkıntılarını çözmek için harekete geçilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, iktidar partisinden gelen emekli zammı tekliflerini de eleştirerek, emeklilere verilen rakamların yetersiz olduğunu belirtti.

Emeklilerin yaşam standartlarının düşük olduğunu ve asgari harcamaları karşılamakta güçlük çektiklerini vurgulayan Dervişoğlu, iktidarın emeklilere yetersiz zam yaparak onları açlık sınırına ittiğini ifade etti. Ailelerin yaşam maliyetlerinin arttığı bir dönemde emeklilere yeterli desteğin sağlanmamasını eleştiren Dervişoğlu, iktidar partisinin Meclis çalışmalarını hızlandırarak önemli kanun tekliflerini gündemden geçirmeye çalıştığını belirtti.

İYİ Parti olarak, hayvan hakları ve aciliyeti olmayan düzenlemeler gibi konularda iktidar partisine taviz verilmeyeceğini belirten Dervişoğlu, Meclis’in çalışmalarının hızlandırılmasına ve ‘oldu bitti’ye getirilmesine izin vermeyeceklerini vurguladı. Dervişoğlu, kanun tekliflerinin üzerinde detaylı müzakereler yapılması gerektiğini ve Meclis’in bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

Sonuç olarak, Müsavat Dervişoğlu’nun TBMM’de yaptığı konuşmada, iktidarın emeklilere yeterli desteği sağlamadığını ve ekonomide yaşanan sıkıntıları eleştirdiği görülmektedir. Ayrıca, iktidar partisinin Meclis çalışmalarını hızlandırarak kanun tekliflerini geçirmeye çalışmasına karşı çıkarak, daha detaylı ve kapsamlı müzakereler talep ettiği anlaşılmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: “Tefeci Saray Rejimi ve Vergimatik Mehmet!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin