1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu: “Kadın Cinayetlerine Sessiz Kalma!”

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu: “Kadın Cinayetlerine Sessiz Kalma!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu’nun konuşmasında kadın cinayetleri ve aile içi şiddet konularında vurgular yapıldı. Son yıllarda artan kadın cinayetleri, taciz ve çocuk istismarı vakalarının ülke genelinde büyük bir endişe yarattığını belirtti. Her iki günde bir en az üç kadın cinayeti veya şüpheli kadın ölümü yaşandığına dikkat çekti. Bu sayıların sadece istatistiksel veriler olmadığını, adaletsizlik ve güvenlik sorunlarının derin bir trajedi olduğunu vurguladı. Suçluların mevcut ceza sisteminden cesaret alarak suç işlemeye devam ettiğini ifade etti. İYİ Parti olarak bu kötülüklere karşı seslerini yükseltmek gerektiğini belirtti.

Dervişoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nın kadına yönelik şiddet ve cinayetlere karşı sıfır tolerans ilkesiyle mücadele edeceklerine yönelik sosyal medya paylaşımına tepki gösterdi. 22 yıldır iktidarda olanların bu konuda somut adımlar atmamalarını eleştirdi. Adalet sistemindeki eksikliklerin suçlulara cesaret verdiğini belirtti. Türkiye’nin küresel cinsiyet eşitsizliği raporlarında geriye gittiğini ve adalet konusunda yetersiz kaldığını ifade etti. Kadın hakları konusunda Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerine atıfta bulunarak, kadınları geri planda bırakan toplumların ilerleyemeyeceğini hatırlattı.

Konuşmasında Gazi Meclis’te yapılan gizli oturuma da değinen Dervişoğlu, iktidarın gerçekleri ve doğruları halktan sakladığını dile getirdi. Gizli oturumun muhalefetin eleştirilerini engellemek amacıyla yapıldığını belirtti. İktidarın gerçeği gizleme politikalarını reddettiklerini ve açık oturum çağrısında bulunduğunu ifade etti. Türkiye’nin iç ve dış tehditlere karşı milletin birlik içinde hareket etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Son olarak, Türkiye’nin büyük bir millet olduğunu ve hiçbir gücün Türk topraklarına göz dikemeyeceğini belirtti. siyasi hesapların ülke bütünlüğünü tehlikeye sokmaması gerektiğini dile getirdi. Hüda-Par ve Dem’e yönelik eleştirilerde bulunarak, Türkiye’nin kirli planlara kurban edilmemesi gerektiğini vurguladı. Türk milletinin asil bir millet olduğunu ve her türlü tehdide karşı birlik içinde duracağını söyledi. Dervişoğlu’nun vurguladığı konular, toplumun dikkatini çeken ve önemsendiği üzerinde durulan meseleler arasında yer almaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu: “Kadın Cinayetlerine Sessiz Kalma!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin