1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz Hakkında Fezleke Hazırlandı: Nitelikli Dolandırıcılık İddiaları Ortaya Çıktı

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz Hakkında Fezleke Hazırlandı: Nitelikli Dolandırıcılık İddiaları Ortaya Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz hakkında nitelikli dolandırıcılık ve hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçlarından fezleke hazırlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu tarafından Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderilen fezlekede, Poyraz’ın bir kişinin Yargıtay’daki bir kararını bozdurmak için yüklü miktarda para aldığı, işlem yapmadığı ve kanuna, hukuka ve ahlaka aykırı davrandığı belirtildi.

İnceleme fezlekesi, Mehmet Umur Akarca adında bir vatandaşın Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı şikayet sonrasında hazırlandı.

Veryansın TV’den Erdem Atay’ın haberi üzerine, Mehmet Umur Akarca’nın Muğla Milas’ta var olan bir arsa ile ilgili davalık olduğu, bu davanın Yargıtay aşamasına geldiği, Akarca’nın Yargıtay aşamasında da vekâleti İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz’a verdiği ve Poyraz’ın söz konusu kararı bozduracağını taahhüt ettiği öğrenildi.

Fezlekede, Uğur Poyraz’ın, haklarında olumsuz sonuç çıkan kararı Yargıtay’da bozulmasını sağlayacağını taahhüt ederek müştekiyi ikna ettiği, bunun üzerine 12 Kasım 2013 tarihinde 4 milyon dolar tutarında avukatlık ücret sözleşmesini imzalamasını ve kendisine vekaletname vermesini sağladığı belirtildi.

Uğur Poyraz’ın, söz konusu şahıstan Yargıtay’daki işi çözmek için önce elden 2 milyon 250 bin dolar para aldığı, Yargıtay’ın kararı bozmasının ardından da 4 milyon dolar alacağı vurgulandı. Yargıtay’ın bozma kararının ardından Poyraz’ın paranın geri kalan kısmını istediği ancak müştekinin bu parayı vermediği için davalık olduğu belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekede, Uğur Poyraz’ın nitelikli dolandırıcılık ve hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçlarıyla ilgili soruşturma başlatılması kararının alındığı ve Adalet Bakanlığına gönderildiği bilgisi yer aldı.

Fezlekedeki ifadelere göre avukatlık sadece bir temsil makamıdır ve yargı sürecini takip etmekle yükümlüdür. Kararın bozulmasını sağlayacağı iddiası geçerli değildir.

Fezlekede, “Somut olay değerlendirildiğinde sözleşmenin hukuka, ahlaka ve kamu düzenine aykırı olması nedeniyle geçersiz olan davaya konu avukatlık sözleşmesinden dolayı hakkında inceleme yapılan avukatın (Uğur Poyraz) vekâlet ücreti alacağı söz konusu olamaz” ifadesi kullanıldı.

Savcılık tarafından hazırlanan fezlekede Uğur Poyraz’ın eylemleri hakkında yeterli delil bulunduğu ve soruşturmanın başlatılması gerektiği belirtildi. 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun gereği doğrultusunda Soruşturma İzni Verilmesi Kanaati ile fezleke hazırlandığı ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz Hakkında Fezleke Hazırlandı: Nitelikli Dolandırıcılık İddiaları Ortaya Çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin