1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İYİ Parti Trabzon İl Başkanı İstifa Etti: Partide Kopmalar Yaşanıyor!

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı İstifa Etti: Partide Kopmalar Yaşanıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fatma Başkan, İYİ Parti İl Başkanlığı salonunda düzenlediği basın toplantısında, tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Başkan, partinin 2024 yerel seçimlerine hür ve müstakil girme kararı aldığını açıkladı. Bu kararın oy çokluğuyla alındığını belirten Başkan, bu karardan sonra partide sorunlar ve kopmalar ortaya çıktığını, partinin oylarının erimeye başladığını belirtti. Genel Merkezin almış olduğu kararları uygulamak zorunda olduklarını söyleyen Başkan, ancak sınırlı il ve ilçeler dışında ülke genelinde ağır bir hezimete uğradıklarını ifade etti.

Başkan, seçim sonrası Genel Başkan Meral Akşener’in kongre kararı aldığını ve aday olmayacağını duyurduğunu hatırlattı. İYİ Parti için kendilerine bir çıkış fırsatı olduğunu düşündüklerini belirten Başkan, partinin değerli üç isminin kongrede adaylığını açıkladığını dile getirdi. Bu isimlerden birinin Trabzon’un Gururu, bakanlarından Koray Aydın olduğunu vurgulayan Başkan, kendilerinin Aydın’ı desteklediklerini ancak kongrede destek alamadıklarını ve partide sağlıklı bir çalışma ortamının kalmadığını belirtti. Bu nedenle İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Başkan, Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti ailesine başarılar dileyerek, yol yürüdüğü il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, teşkilat mensupları ve partisine gönül veren herkes için teşekkür etti. Öte yandan Trabzon’da İYİ Parti Yönetim Kurulu’nun 40’ı asıl, 40’ı yedek 80 üyeden oluştuğu ve bu üyelerden 62’sinin istifa ettiği belirtildi. Fatma Başkan, düzenlediği basın toplantısında partide yaşanan sorunlara değinerek, istifasını açıkladı ve partisine olan desteğini ifade etti. Kongrede yaşanan gelişmeler üzerine sağlıklı bir çalışma ortamının kalmadığını düşündüğünü ve bu nedenle istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu. Başkan, aynı zamanda Trabzon’da İYİ Parti Yönetim Kurulu üyelerinin istifalarına da değindi. Partinin önünde zorlu bir süreç olduğunu ve bu süreçte partisine destek veren herkese teşekkür etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı İstifa Etti: Partide Kopmalar Yaşanıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin