1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İYİ Parti Trabzon İl Başkanı ve Yönetimi Görevinden İstifa Etti!

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı ve Yönetimi Görevinden İstifa Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon’da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde İYİ Parti’den Yomra Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bıyık’ın partisinden istifası sonrası İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan da görevinden istifa ettiğini duyurdu. Fatma Başkan, 2023-2024 seçimlerinde partinin uyguladığı stratejinin başarılı olmadığını belirtti. Özellikle yerel seçimlerde muhalefet diline yönelik eleştirilerin seçmen nezdinde şüphe yarattığını ifade etti. Vekil Yavuz Aydın ile fikir ayrılıklarına rağmen, süreci düzgün bir şekilde yönetmeye çalıştıklarını ancak partinin ülke genelinde ciddi bir hezimete uğradığını söyledi. Mustafa Bıyık’ın Yomra Belediyesini alarak belediyeyi koruduklarını belirtti.

Fatma Başkan, kongrede Koray Aydın’a destek verdiklerini ancak kendi söylemleriyle çelişki yaşayarak millete rağmen siyaset yapılamayacağını gördüklerini dile getirdi. Genel Başkan Meral Akşener’in kongre kararı almasının ardından İYİ Parti için yeni bir çıkış fırsatı olduğunu belirtti. Bu kapsamda Şehrin bakanı Koray Aydın’ı desteklediklerini ve diğer genel başkan adaylarına da hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Ancak Trabzon teşkilatı için İYİ Parti Olağanüstü Kongresi’nde beklentilerinin karşılanmadığını ifade etti.

Fatma Başkan, kongrede yaşanan şüpheli olayların kendilerini derinden sarsmasıyla artık sağlıklı bir çalışma ortamının kalmadığını düşündüğünü belirtti. Bu nedenle, İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini kamuoyuyla paylaştı. İl yönetim kurulundan da 62 üyenin istifa etmesiyle il yönetimi düştü. Kendiyle birlikte yola çıkan tüm il yönetim kurulu üyelerine, ilçe başkanlarına ve teşkilat mensuplarına teşekkürlerini ileterek Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’na ve İYİ Parti ailesine başarılar diledi.

Yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda, Trabzon’da siyasi arenada dengeler değişirken, İYİ Parti’nin Trabzon ve genel merkezde nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu. Mustafa Bıyık’ın istifasının ve ardından gelen istifaların parti içi dinamikleri nasıl etkileyeceği önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır.İYİ Parti’nin il ve ilçe teşkilatlarında yapılacak değişikliklerle parti yeni bir döneme girebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı ve Yönetimi Görevinden İstifa Etti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin