1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İYİ Parti Trabzon’da Büyük İstifalar! Yomra İlçe Başkanı da Partisinden Ayrıldı

İYİ Parti Trabzon’da Büyük İstifalar! Yomra İlçe Başkanı da Partisinden Ayrıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon’da İYİ Parti Olağanüstü Kurultay sonrasında yaşanan istifalar artarak devam ediyor. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın parti üyeliğinden istifasıyla başlayan süreç, İl Başkanlığı ve Ortahisar İlçe Başkanlığı yönetimlerinin istifalarıyla devam etti. Ardından Yomra İlçe Başkanı Gökcan Şahin, partisinden istifa ettiğini açıklayarak, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve mahalle başkanları ile birlikte İYİ Parti’den ayrıldıklarını duyurdu.

Şahin yaptığı basın açıklamasında, seçilmiş bir delegenin oy kullanma hakkını gasp edenlerin hesap vermesi gerektiğini belirtti ve bu durumu kamuoyuyla paylaşmanın İYİ Parti’nin namus borcu olduğunu vurguladı. Ayrıca, eski Genel Başkan adayı Koray Aydın’ın seçilmemesi için yapılan gizli planlara ve operasyonlara artık sessiz kalmamaları gerektiğini söyledi.

Şahin, İYİ Parti’nin Türkiye genelinde 2019 ve 2024 yerel seçimlerinde ikinci kez kazandığı belediyenin sadece Yomra olduğuna dikkat çekerek, partinin başarısında önemli rol oynayan Mustafa Bıyık’ı ve Koray Aydın’ı övdü. Ancak Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın ile aynı çatı altında siyaset yapmanın artık mümkün olmadığını söyledi. Trabzon İl ve Ortahisar İlçe teşkilatlarının daha önce istifa ettiğini hatırlattı ve parti içinde sadece Koray Aydın’ı desteklemek yüzünden belediye başkanının oy hakkının elinden alınmasına sessiz kalamayacaklarını belirtti.

Sonuç olarak, Kendi belediye başkanının bile oy hakkının gasp edildiği bir partide siyaset yapmanın artık mümkün olmadığını vurgulayan Şahin, tüm yönetim kurulu üyeleri, mahalle başkanları, meclis üyeleri ve teşkilat mensuplarıyla birlikte İYİ Parti’den istifa ettiklerini açıkladı. Trabzon’da yaşanan istifalar, parti içindeki çekişmelerin ve huzursuzlukların bir göstergesi olarak değerlendirilirken, Yomra’da ve genel olarak Trabzon’da siyasi arenada nasıl bir değişim yaşanacağı merak konusu haline geldi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti Trabzon’da Büyük İstifalar! Yomra İlçe Başkanı da Partisinden Ayrıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin