1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İYİ Parti, Yabancılara Vatandaşlık Dağıtımını Mahkemeye Taşıyor!

İYİ Parti, Yabancılara Vatandaşlık Dağıtımını Mahkemeye Taşıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti, Türk vatandaşlığı verilmesi için yabancı uyruklulara taşınmaz mal edinimi yoluyla Türk vatandaşlığı verilmesine ilişkin işlemlerin iptali için Danıştay’da dava açtı. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partililerle birlikte Danıştay’a yaptıkları başvurunun ardından açıklama yaptı. Dervişoğlu, Türk milli kimliği ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varoluşsal bir tehdit altında olduğunu vurgulayarak, AK Parti tarafından yabancılara dağıtılan vatandaşlıkların iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

Son 7 yılda yabancılara 309 bin konut satışı gerçekleştiğini ve bu satışların en az yarısının vatandaşlık karşılığı olduğunu belirten Dervişoğlu, gayrimenkul karşılığı vatandaşlığın Türk vatandaşlığının değerini düşürdüğünü ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre vatandaşlık şartlarının kanunla düzenlenmesi gerektiğini hatırlatan Dervişoğlu, döviz karşılığında verilen vatandaşlıkların hukuka aykırı olduğunu savundu.

İYİ Parti, döviz ve gayrimenkul alımı karşılığında verilen vatandaşlıkların tamamının hukuka aykırı olduğunu iddia ederek, Türk vatandaşlığının şerefinin korunması gerektiğini vurguladı. Dervişoğlu, para karşılığında verilen vatandaşlıkların iptali için Danıştay’a dava açtıklarını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı’nın 238 bin Suriyeli sığınmacıya vatandaşlık verdiğini belirten Dervişoğlu, bu vatandaşlıkların da hukuka aykırı olduğunu savundu. Türkiye’nin tarihsel sorunları ve Hatay meselesi sebebiyle Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesinin imkansız olduğunu belirten Dervişoğlu, hükümetin bu kararının kanunlara aykırı olduğunu dile getirdi.

İYİ Parti olarak, Suriyeli sığınmacılara verilen 238 bin vatandaşlığın iptali için hukuki süreç başlattıklarını açıklayan Dervişoğlu, Türkiye’nin bir mülteci kampına dönüşmesine izin vermeyeceklerini ifade etti. Türkiye’nin kupon arazi olmadığını ve Türk vatandaşlığının değerini koruyacaklarını belirten Dervişoğlu, hukuki adımlarını atacaklarını açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti, Yabancılara Vatandaşlık Dağıtımını Mahkemeye Taşıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin