1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İYİ Parti, Yabancılara Verilen Türk Vatandaşlığını İptal Etme İçin Danıştay’a Dava Açtı

İYİ Parti, Yabancılara Verilen Türk Vatandaşlığını İptal Etme İçin Danıştay’a Dava Açtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti’nin üst düzey isimlerinden biri olan Dervişoğlu, Türk milli kimliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin varoluşsal bir tehditle karşı karşıya olduğunu belirterek, partinin Türk milletinin menfaatlerini esas alarak hukuki zeminde harekete geçtiğini ifade etti. Son 7 yılda yabancılara 309 bin konut satışının gerçekleştiğini ve bu satışların en az yarısının vatandaşlık karşılığında gerçekleştiğini aktaran Dervişoğlu, Türk Vatandaşlığı Kanunu’nda hangi şartlarda istisnai vatandaşlık verilebileceğinin açıkça belirtildiğini vurguladı.

Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun belirli miktardaki yabancıya para ile taşınmaz alımı karşılığında vatandaşlık verilmesini mümkün kıldığını belirten Dervişoğlu, Anayasa’nın vatandaşlığın kazanılmasına ilişkin şartların kanunla düzenlenmesini emrettiğini dile getirdi. Hiçbir yönetmeliğin kanunun üstünde olamayacağını vurgulayan Dervişoğlu, para karşılığında verilen vatandaşlıkların hem Anayasa’ya hem de kanuna aykırı olduğunu ifade etti ve bu sebeple İYİ Parti olarak tüm bu vatandaşlıkların iptali için Danıştay’a dava açtıklarını söyledi.

Dervişoğlu, İçişleri Bakanlığının Suriye uyruklu sığınmacılara verdiği vatandaşlığa da karşı çıktıklarını belirterek, bu vatandaşlıkların kanunlara aykırı olduğunu savundu. Suriye uyruklu yabancılara vatandaşlık verilmesini imkansız hale getiren kanunların bulunduğunu aktaran Dervişoğlu, Türkiye’de kaç yıl kalınırsa kalınsın geçici koruma statüsünde bulunan Suriyeli sığınmacıların Türk vatandaşlığına başvuramayacağını ifade etti.

İYİ Parti olarak Suriyeli sığınmacılara verilen vatandaşlıkların iptali için hukuki süreç başlattıklarını belirten Dervişoğlu, bu davalarda somut delillere dayandıklarını ve yüz binlerce sığınmacı ve yabancıya dağıtılan vatandaşlıkların iptal edileceğini ifade etti. Suriye uyruklu yabancılara vatandaşlık verilmesine dair her bir idari işlemin ve vatandaşlığın iptali için Ankara İdare Mahkemesi Başkanlığına ve Danıştay 10. Dairesine dava açtıklarını belirten Dervişoğlu, Türk Barolar Birliği tarafından açılan dava için de feri müdahale talebinde bulunduklarını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti, Yabancılara Verilen Türk Vatandaşlığını İptal Etme İçin Danıştay’a Dava Açtı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin