1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İYİ Parti’de Heyecanlı Bir Dönem Başlıyor: Adaylar Belli Oldu, Kulisler Hareketlendi!

İYİ Parti’de Heyecanlı Bir Dönem Başlıyor: Adaylar Belli Oldu, Kulisler Hareketlendi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart’ta İYİ Parti’de yaşanan sarsıntının ardından 27 Nisan’da Meral Akşener’in genel başkanlığı sona eriyor. Günay Kodaz, Tolga Akalın, Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın adaylık için başvuruda bulundular. Partiden ayrılan Yavuz Ağıralioğlu’nun ismi kulisleri hareketlendirirken, Tolga Akalın, Ağıralioğlu’nun yanı sıra ayrılan Ümit Özdağ ve Durmuş Yılmaz’ın da partiye geri dönebileceğini belirtti.

Tolga Akalın, basın toplantısında Meral Akşener’in olağanüstü kurultayda genel başkanlığa aday olmayacağını duyurduğunu hatırlatarak, Akşener’in cesur ve basiretli davranarak Türk siyasetinde büyük bir adım attığını vurguladı. Akalın, 32 yıldır aktif siyasetin içinde bulunduğunu belirterek, Türk siyasi tarihinde önemli bir hareket olan iyiler hareketinin genel başkanlığına talip olduğunu açıkladı.

Genel başkan adaylarından Koray Aydın ve Dursun Müsavat Dervişoğlu ile uzun yıllardır birlikte hareket ettiklerini söyleyen Akalın, her ikisinin de kıymetli ağabeyleri olduğunu belirtti. Akalın, adaylıklarının her birinin en doğal hakkı olduğunu ifade ederek, başarılar dilediğini ve partinin ciddi anlamda büyüyerek çıkacağını belirtti.

Partideki kırılma noktasının ne olduğu sorusuna Akalın, ana çelik çekirdeği oluşturan kişilerin partiden uzaklaştırılmasının tabanın şüpheyle bakmasına neden olduğunu dile getirdi. Akalın, Ümit Özdağ, Yavuz Ağıralioğlu ve Durmuş Yılmaz gibi güçlü karakterleri partide tutmaları gerektiğini belirtirken, partinin o dönemdeki ana eksikliğinin güçlü karakterleri yeterince idare edememek olduğunu ifade etti. Akalın, genel başkanı olduğu takdirde bu kişilerin kapılarını çalacağını ve partiyi daha da güçlendireceklerini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti’de Heyecanlı Bir Dönem Başlıyor: Adaylar Belli Oldu, Kulisler Hareketlendi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin