1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İYİ Parti’de İstifa Şoku: Buğra Kavuncu ve Burak Akburak Görevlerinden Ayrıldı!

İYİ Parti’de İstifa Şoku: Buğra Kavuncu ve Burak Akburak Görevlerinden Ayrıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, görevinden istifa ettiğini açıkladı. 31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre büyükşehirlerde yarış genellikle iki parti arasında geçmiş ve seçmenin istediği adaya oy vermek yerine istemedikleri partiyi engellemek için en güçlü adaya yönelmeleri dikkat çekti. Bu durumda parti aidiyetinin büyükşehirlerde neredeyse olmadığı ve ittifak sisteminin büyük partileri güçlendirirken diğer partileri erittiği görüldü. Kavuncu, bu durum karşısında merkeze konumlanacak bir partinin iddia ortaya koyması gerektiğini belirtti.

Kavuncu, İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana gibi büyükşehirlerde parti aidiyetinin neredeyse yok olduğunu ve ittifak sisteminin büyük partileri güçlendirirken diğer partileri erittiğini vurguladı. Aynı zamanda seçmenin istediği adaya oy vermek yerine istemediği partiyi engellemek için en güçlü adaya yönelmelerinin önemine değindi. Kavuncu, bu durum karşısında merkeze konumlanacak bir partinin varlığının devam etmesi için yerel yönetimlerde iddialı olması gerektiğini savundu.

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Burak Akburak da Kavuncu’nun istifasının ardından kendi istifasını açıkladı. Akburak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yerel Yönetimler Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu ve büyük kongrenin Türkiye’nin umudunun İYİ Parti olduğunu tescil edeceğini belirtti. Akburak, Liderleri yanında olduğunu vurgulayarak istifasını duyurdu.

Buğra Kavuncu ve Burak Akburak’ın istifaları, İYİ Parti içerisinde önemli bir değişimin habercisi olarak yorumlandı. Tüm bu gelişmelerin ardından partinin önümüzdeki dönemde nasıl bir yol izleyeceği ve yeni isimlerle nasıl bir yapılanmaya gideceği merak konusu oldu.İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu’nun istifasıyla İstanbul Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak da istifasını açıkladı. Akburak, yapmış olduğu görevden büyük bir onur ve saygıyla istifa ettiğini belirtirken, Kavuncu da partisinin geleceği için görev üstlendiğini ifade etti. Bu gelişmelerin ardından İYİ Parti içinde yeniden yapılanma ve gelecek planlamaları merak ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti’de İstifa Şoku: Buğra Kavuncu ve Burak Akburak Görevlerinden Ayrıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin