1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İyi Parti’de Kastamonu’da İstifalar Devam Ediyor: İl ve İlçe Başkanları Görevlerinden Ayrıldı

İyi Parti’de Kastamonu’da İstifalar Devam Ediyor: İl ve İlçe Başkanları Görevlerinden Ayrıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerel seçimlerde beklediği oy oranına ulaşamayan İyi Parti, Genel Başkan Meral Akşener’in kongrede yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından istifalarla sarsılmaya devam ediyor. Kastamonu’da İl Başkanı Faruk Ataşalar ve Merkez İlçe Başkanı Özgür Ergülenoğlu görevlerinden istifa etti. Yazılı açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde parti adayına destek olmayan ve partinin menfaatleri doğrultusunda çalışmayan yönetim ve disiplin kurulu üyelerinin, kazanan adayın zafer konvoyuna katılmasıyla istifa kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, “31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde, Türkiye genelinde yaşanan olaylar ve sebeplerin birçoğunun Kastamonu’da da görüldüğü, seçim kampanyası boyunca rakiplerle mücadelenin zorlaştığı, başarısız olmayı arzulayan kendi partililerle karşı karşıya kalındığı” ifadelerine yer verildi. Parti içindeki çekişme ve uyumsuzlukların, adayın desteklenmemesi, parti için çalışılmaması ve üyelerin farklı adaylara oy vermesi gibi durumların partiyi olumsuz etkilediği vurgulandı.

Yapılan açıklamada, sosyal medyada yapılan paylaşımlar ve yorumlarla birlikte yaşanan sürecin üzüntü verici olduğu belirtildi. Parti yöneticilerinin diğer adayları desteklemesi ve kazananın konvoyuna katılmasıyla birlikte istifalarını sunan Ataşalar ve Ergülenoğlu, siyasi terbiyenin bir gereği olarak görevlerinden ayrıldıklarını ifade etti. Kendi partisine ve adayına oy vermeyen, destek olmayan üyelerin de etkisiyle görevlerini devraldıklarını ancak başarısız olduklarını kabul eden başkanlar, istifa kararının son derece zorlu bir sürecin sonucu olduğunu açıkladı.

İyi Parti, Kastamonu’daki istifalarla birlikte iç karışıklıklarla boğuşmaya devam ediyor. Parti yönetiminin aldığı istifalar, seçim sürecindeki aksaklıkları ve parti içindeki uyumsuzlukları bir kez daha gündeme getirdi. İlerleyen günlerde yeni isimlerin atanması ve parti içindeki dengeyi sağlamak adına adımlar atılması bekleniyor. Meral Akşener’in liderliğindeki İyi Parti’nin önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu olarak dikkatleri çekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İyi Parti’de Kastamonu’da İstifalar Devam Ediyor: İl ve İlçe Başkanları Görevlerinden Ayrıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin