1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İYİ Parti’de Olağanüstü Kurultay Kararı: Genel Başkanlık İçin Adaylar Belli Oldu!

İYİ Parti’de Olağanüstü Kurultay Kararı: Genel Başkanlık İçin Adaylar Belli Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında İYİ Parti’de Olağanüstü Kurultay kararı alındı. Parti, 27 Nisan tarihinde seçimli olağanüstü kurultaya gitme kararı aldı. Bu süreçte İYİ Parti’nin Genel Başkan adayları ve kaç adayın bulunduğu merak konusu oldu.

İYİ Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı paylaşımla kurultayda aday olacağını duyurdu. Akalın, Twitter hesabından yapmış olduğu açıklamada “İYİ Parti liderin değil, milletin partisidir. 100 yıl sonra yeniden Türk milliyetçilerini iktidar yapmaya, yeniden Türk Çağını başlatmaya geliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, dava arkadaşlarımızı 8 Nisan’da genel merkezimizde yapacağım kurultay süreci ve genel başkan adaylığı konulu basın açıklamasına davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ancak, Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 27 Nisan’da yapılacak olan kurultayda yeniden aday olmayacağını açıkladı. Akşener, “Seçimlere dair muhasebemizi yapacağımız, 2028’e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum. Kurultayımızın şimdiden; partimiz, milletimiz ve memleketimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, aday olacak tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Meral Akşener’in adaylık açıklamasının ardından İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın ve İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz da Olağanüstü Kurultay’da genel başkanlığa aday olacaklarını açıkladılar.

Bu gelişmelerle birlikte İYİ Parti’de genel başkanlık için adaylık yarışı başlamış oldu. Mehmet Tolga Akalın, Müsavat Dervişoğlu, Koray Aydın ve Günay Kodaz, 27 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan kurultayda genel başkanlık için yarışacaklar. Partideki bu gelişmeler, siyasi kulislerde ve kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Adayların vaatleri, stratejileri ve partinin geleceği hakkında meraklı bekleyiş sürmektedir. Kurultay tarihi yaklaştıkça, adayların çalışmaları ve destekçileri de artmaktadır. Sonuçların ne olacağı ise 27 Nisan’da yapılacak olan kurultay sonucunda netlik kazanacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti’de Olağanüstü Kurultay Kararı: Genel Başkanlık İçin Adaylar Belli Oldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin