1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İYİ Parti’de Yaprak Dökümü Devam Ediyor: Bir Kurucu Daha İstifa Etti!

İYİ Parti’de Yaprak Dökümü Devam Ediyor: Bir Kurucu Daha İstifa Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti, Koray Aydın’ın istifasının ardından İbrahim Halil Oral’ın da ayrılmasıyla yaprak dökümü yaşıyor. İYİ Parti’nin eski Genel Başkanı Meral Akşener ve mevcut genel başkan Müsavat Dervişoğlu’na sosyal medya üzerinden eleştirilerde bulunan Oral, partiden ayrıldığını duyurdu. Ahlat’tan büyük umutlarla yola çıkan İYİ Parti’nin Türk milliyetçileri ve toplumun her kesimine siyasi alternatif olma amacı yavaş yavaş dar kadroculuk ve siyaseti tercih eden bir yönetim anlayışına dönüştü. Eskiden kucaklayıcı ve birleştirici bir rol üstlenen İYİ Parti, pek çok emektarı ötekileştirdi ve partiyi kutuplaştırdı.

2023 Genel Seçimlerine hazırlanırken yapılan Altılı Masa süreci ve milletvekili temayül oylamaları gibi süreçlerde usulsüzlüklerin yaşandığı ve fikirlerin dikkate alınmadığı belirtiliyor. Yapılan göstermelik kurultayın sonuçlarının ise yeni bir umut sunmadığı ve 2024 Yerel Seçimlerine hazırlık sürecinde partinin taban ve akil isimlerinin görmezden gelindiği vurgulanıyor. Sayın Akşener’in saray ziyaretine ve partinin içten yıkılmaya başladığına dikkat çeken Oral, mevcut yönetimin tavır almadığını ve parti içinde değişim olmadığını dile getiriyor.

Oral, İYİ Parti’nin parya haline geldiğini belirtiyor ve Kurucular Kurulu üyeliği, Genel İdare Kurulu üyeliği, Teşkilat Başkan Yardımcılığı ve Ankara Milletvekilliği görevlerinden istifa ettiğini açıklıyor. Davalarını paylaştığı dava arkadaşlarına haklarını helal ettiğini söyleyen Oral, Türkiye için hizmete devam edeceğini vurguluyor. İyi Parti’ye veda ederken Yüce Allah’tan yardım dileyen Oral, yaşanan süreçlerin kendisini derinden yaraladığını ve artık İYİ Parti çatısı altında bulunmanın kendisine uygun olmadığını belirtiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti’de Yaprak Dökümü Devam Ediyor: Bir Kurucu Daha İstifa Etti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin