1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İYİ Partili Zorlu’dan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na sert eleştiri: Kiralarda vergi zammı kira fiyatlarını artıracak!

İYİ Partili Zorlu’dan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na sert eleştiri: Kiralarda vergi zammı kira fiyatlarını artıracak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni vergi paketinde konut kiralarından yüzde 20 stopaj alınması önerisine tepki gösterdi. Zorlu, bu şekilde kira fiyatlarının daha da artacağını belirterek ev sahiplerinin aldıkları kiranın yüzde 20’sini vergi olarak ödemeleri durumunda kiracılara ekstra kira zammı yapacaklarını dile getirdi.

Zorlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni vergi paketi hazırlığıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak konuya ilişkin endişelerini dile getirdi. Ayrıca, kiralarda uygulanan yüzde 25 sınırının 1 Temmuz’da sona erecek olması nedeniyle daha önce verdiği araştırma önergesinin TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedilmesine de vurgu yaptı.

Zorlu’nun paylaşımında, Hazine ve Maliye Bakanı’nın konut kiralarından yüzde 20 stopaj almayı planladığı iddialarına karşılık olarak kira fiyatlarının artacağını belirtti. Ev sahiplerinin kira gelirlerinin yüzde 20’sini vergi olarak ödemeleri durumunda, kiracılara ek kira zammı yapacaklarını ifade etti. Zorlu, sorunun çözümü için farklı seçeneklerin değerlendirilmesi gerektiğini ve sorunun bir başka sorun yaratarak çözülemeyeceğini dile getirdi.

Zorlu’nun eleştirileri, konut kira piyasasında yaşanan sorunlara ve kira artışlarına ilişkin kamuoyundaki endişeleri yansıtmaktadır. Ev sahiplerinin vergi yükünün artması durumunda kiracılara yansıyacak ek maliyetler, kira fiyatlarının daha da artmasına sebep olabilir. Bu durum, kiracıların ekonomik açıdan daha fazla zorlanmasına ve konut kira piyasasında dengesizliklere neden olabilir.

Sonuç olarak, Kürşad Zorlu’nun Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın konut kiralarından yüzde 20 stopaj alınması önerisine karşı çıkarak, kira fiyatlarının artmasına ve kiracılara ek maliyetler yaratılmasına dikkat çektiği görülmektedir. Zorlu’nun bu eleştirileri, konut kiraları üzerindeki vergi yükünün etkilerini ve konut kira piyasasındaki olası dengesizlikleri vurgulamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Partili Zorlu’dan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na sert eleştiri: Kiralarda vergi zammı kira fiyatlarını artıracak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin