1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda Yakalanan Kaçak Altın Kaçakçıları Şok Etti!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda Yakalanan Kaçak Altın Kaçakçıları Şok Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda gerçekleştirilen aramada şaşırtıcı bir olay meydana geldi. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye’ye altın kaçırılacağı yönünde istihbarat aldı. Bu bilgi üzerine harekete geçen polis, 2 Ekim tarihinde Dubai’den gelen ve Özbekistan uyruklu 6 kadın yolcu ile bu kadınları karşılamaya gelen iki aracı havalimanında durdurdu.

Yapılan aramalarda, araç ve yolcular üzerinde 110 gram ağırlığında olan toplam 82 adet külçe altın, 18 oyun konsolu, 3 akıllı cep telefonu ele geçirildi. Ayrıca, alınan mahkeme kararıyla kadın yolcuların cinsel organlarından da 110 gram ağırlığında her biri olmak üzere toplam 84 külçe altın çıkarıldı.

Toplamda 18 kilo 500 gram ağırlığındaki 166 adet külçe altının piyasa değerinin 55 milyon TL olduğu belirtildi. Kaçakçılıkla suçlanan 6 Özbek kadın yolcu ve yardım ettikleri iddia edilen 1 şüpheli gözaltına alındı. Bu 7 kişi polisteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı.

Bu olay, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda gerçekleşen ve yetkililer tarafından akıllara durgunluk veren bir operasyon olarak tarihe geçti. Kaçak altın ticareti yapan şebekeye ait olduğu belirtilen bu olay, Türkiye’deki güvenlik birimlerinin titiz çalışmaları ve istihbarat faaliyetleri sayesinde ortaya çıkarıldı.

Operasyon sonucunda el konulan altınları ve diğer kaçak eşyaları taşıyan kadın yolcular, adalete hesap vermek üzere tutuklandı. Bu olay, ülke genelinde kaçakçılıkla mücadele konusunda hassasiyetin devam ettiğini gösterirken, havalimanlarında yapılan kontrollerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda Yakalanan Kaçak Altın Kaçakçıları Şok Etti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin