1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir Büyükşehir Belediyesi Memurlarından Protesto: “Sarı Kartlar Havada Uçuştu! – Detaylar Haberimizde”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Memurlarından Protesto: “Sarı Kartlar Havada Uçuştu! – Detaylar Haberimizde”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan memurlar, daha önce gerçekleştirdikleri çeşitli eylemlerin ardından dün de protestolarına devam etti. Öğle saatlerinde Kültürpark’ta bulunan 4 no’lu holün önünde toplanan memurlar, daha sonra 1 no’lu holün önüne yürüdü. Burada Belediye Başkanı Cemil Tugay ve belediye yönetimini, maaşlardan yapılan kesintiler nedeniyle protesto ettiler. Memurlar, kesintilerin geri ödenmesini talep ederek, sarı kartlarını temsili olarak gösterdiler.

Belediyede örgütlü TÜM BEL-SEN tarafından yapılan basın açıklamasında, belediye yönetiminin memurların sosyal denge tazminatına el koyması ve TİS görüşmelerinde yaşanan sorunlar vurgulandı. Sendika yönetimi, tüm sendikaların dayanışma içinde olması gerektiğini ve haklarının geri alınması için mücadelelerinin devam edeceğini ifade etti. Başkan Tugay’ın verdiği sözleri tutmadığı ve memurların haklarını gasp ettiği belirtildi.

TÜM BEL-SEN tarafından yapılan açıklamada, Başkan Tugay’ın alınan kararlar nedeniyle memurların ekonomik durumunun zorlaştığı ve haklarının gasp edildiği vurgulandı. Sendika, başkanın emekçilere yönelik tutumunu eleştirerek, toplu sözleşme masasının kurulmasını ve hakların geri verilmesini talep etti. Haklarının gasp edilen memurlar adına sarı kart gösterilerek tepki gösterildi.

Sendika, haklarının geri alınması ve adaletin sağlanması için mücadelelerine devam edeceklerini belirtirken, sürekli eylemlerle seslerini duyuracaklarını ifade etti. Toplu sözleşme masasının oluşturulması ve hakların geri verilmesi talebiyle yapılan eylemde, memurların kararlılığı dikkat çekti. Sık sık sloganlar atan memurlar, haklarının iade edilmesi için verdikleri mücadeleye devam edeceklerini dile getirdiler.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan memurların eylemi, haklarının geri verilmesi ve adaletin sağlanması talebiyle devam etti. TÜM BEL-SEN öncülüğünde yapılan basın açıklamasında, haksızlıklara karşı birlik olma ve mücadeleye devam etme kararlılığı vurgulandı. Başkan Tugay’a yapılan eleştirilerle, memurların haklarının gasp edildiği ve bu duruma karşı çıkacaklarını dile getirdiler. Eylemlerine devam edeceklerini ve hakları için mücadelelerini sürdüreceklerini belirten memurlar, toplu sözleşme masasının oluşturulmasını bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir Büyükşehir Belediyesi Memurlarından Protesto: “Sarı Kartlar Havada Uçuştu! – Detaylar Haberimizde”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin