1. Haberler
  2. Ankara
  3. Izmir Büyükşehir Belediyesi Memurlarının Eylemi Devam Ediyor: Son Kararı Memurlar Verecek!

Izmir Büyükşehir Belediyesi Memurlarının Eylemi Devam Ediyor: Son Kararı Memurlar Verecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan memurların Sosyal Denge Tazminatı (SDT) konusundaki eylemleri devam etmektedir. Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın önerdiği 17 bin TL’lik SDT teklifi memurlar tarafından kabul edilmemiş, bu nedenle Ankara dahil birçok noktada eylemler gerçekleştirilerek daha yüksek bir SDT talebi dile getirilmiştir.

Başkan Tugay, memurlara eylemleri sonlandırma çağrısında bulunarak yeni bir teklif sunmuştur. Tugay, yetkili sendikaya 17 bin TL’lik SDT ödemesi ile Ocak ayında enflasyon oranında zam önerisini iletmıştır. Bunun yanı sıra sandık kurularak memurların görüşünün alınmasını istemiştir. Sendikayı ikiye bölen teklif, 5’e 2 oyla sandık kurma kararının alınmasına yol açmıştır. Sendika üyelerini SMS ile bilgilendirerek sandık kurma kararını duyurmuştur.

Sendika, ayrıca daha önce gerçekleştirilen eylemlerde camları kıran ve güvenlik görevlilerinin yaralanmasına neden olan bazı büyükşehir çalışanlarının mahkeme kararıyla açığa alınmasının da gündeme gelmesiyle, açığa alınan memurların işlerine iade edilmesi talebini iletmektedir. Sendika, soruşturmaların geri çekilmesi ve memurların göreve iade edilmesi şartıyla konuyu vurgulamıştır.

Şu anda tüm gözler sandıktan çıkacak sonuca çevrilmiştir. Eğer çoğunluk Başkan Tugay’ın teklifine evet derse, uzun süren eylemler sona erecek ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile memurların örgütlü olduğu sendika masaya oturarak toplu iş sözleşmesine imza atacaktır. Ancak sandıktan hayır kararı çıkarsa, sendika yeni bir yol haritası belirleyecek ve eylemler devam edecektir. Son kararı memurlar verecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Izmir Büyükşehir Belediyesi Memurlarının Eylemi Devam Ediyor: Son Kararı Memurlar Verecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin