1. Haberler
  2. Ankara
  3. İzmir Büyükşehir Belediyesinde Memurların Eylemi Sonlandı: Gözler Mecliste!

İzmir Büyükşehir Belediyesinde Memurların Eylemi Sonlandı: Gözler Mecliste!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan memurların sosyal denge tazminatında yapılan kesintilere karşı başlattığı eylemler devam ederken, Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şube yönetimi ile Belediye Genel Sekreteri Barış Karcı arasında bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede Karcı, Belediye Başkanı Tugay’ın, memurlara yasal sınırların üzerinde sosyal denge tazminatı ödemesi için belediye meclisinden yetki isteyeceğini belirtti ve bu nedenle sendika, meclis önünde yapmayı planladığı eylemi iptal etti.

Sendikanın yaptığı yazılı açıklamada, toplu sözleşme sürecinin geldiği nokta ve emekçilerin direnişinin meyvelerini vermeye başladığı belirtildi. Belediye meclisinin toplanacağı tarih öncesinde, Genel Sekreterin yetki talebi karşısında nasıl bir tavır takınacağının merak konusu olduğu vurgulandı. Gerçekleşen görüşmede, Başkan Tugay’ın üst sınırların üzerinde bir sözleşme imzalamak adına meclisten yetki alacağı ve toplu sözleşme masasının kurularak görüşmelere başlanacağının sendikaya iletilmesi, emekçilerin kararlı mücadelesinin sonuçlarını göstermesi açısından olumlu bir adım olarak değerlendirildi.

Belediye meclisinde alınacak kararlar, emekçilerin kazanılmış haklarını korumak adına kritik öneme sahip. Sendika yürütme kurulu üyeleri, bu süreci yakından takip ederek, emekçilerin taleplerini savunmaya devam edeceklerini belirttiler. Yapılacak referandumla emekçilerin onayına sunulacak sözleşmelerin geriye gitmeyecek şekilde olması önem taşıyor. Tüm bu gelişmelerin ardından, sendika yönetimi, belediye meclis toplantısını gözlemlemek üzere hazır bekleyecek ve emekçilere süreçle ilgili bilgilendirme yapmaya devam edecek.

Şimdi tüm gözler, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde toplanacak olan yetkililerde. Başkan Tugay’ın yetki talebi karşısında meclisin vereceği karar, emekçilerin kazanılmış haklarını korumak adına kritik bir öneme sahip olacak. Meclisin tavır almasıyla ilgili gelişmeler, emekçiler tarafından yakından takip edilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir Büyükşehir Belediyesinde Memurların Eylemi Sonlandı: Gözler Mecliste!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin