1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri “Karanlık Gider Gezi Kalır” Başlıklı Basın Açıklaması Yaptı

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri “Karanlık Gider Gezi Kalır” Başlıklı Basın Açıklaması Yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gezi Parkı eylemlerinin 11’inci yılında İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından “Karanlık Gider Gezi Kalır” başlıklı bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlenen basın açıklamasına, Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, İzmir Baro Başkanı Sefa Yılmaz ve CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam da katıldı. Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin anıldığı etkinlikte, farklı sloganlar atılarak faşizme karşı birlik mesajı verildi.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını yapan KESK Dönem Sözcüsü Nihat Filiz, Gezi Davası tutuklularının durumuna dikkat çekerek adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı. Gezi Parkı eylemlerinin ülke tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu ve toplumsal hak arayışının engellenmesine yönelik karalamaların yapıldığını belirtti. Ayrıca, Gezi’de ortaya çıkan toplumsal refleksin sindirilmeye çalışıldığını ve bu durumun çeşitli sorunlara tepkisizliği teşvik ettiğini ifade etti.

Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin faillerinin hala cezalandırılmadığına dikkat çeken Filiz, Gezi direnişinin unutulmayacak değerlere ve kayıplara sahip olduğunu söyledi. Ağır hapis cezalarının verildiği Gezi davasında adaletsizliğin ve hukuksuzluğun hakim olduğunu belirterek, Gezi eylemlerinde yaşanan haksızlıklara ve mağduriyetlere ses çıkarılması gerektiğini vurguladı. Gezi direnişinin gelecek için umut olmaya devam edeceğini ve adaletin sağlanması için herkesin ses çıkarması gerektiğini belirtti.

Sonuç olarak, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen basın açıklamasında Gezi Parkı eylemlerinin 11’inci yılında yaşanan hukuksuzluklara ve adaletsizliğe dikkat çekildi. Gezi direnişinin önemine vurgu yapılırken Gezi davası tutuklularının serbest bırakılması talebi dile getirildi. Gezi direnişinin unutulmayacak değerlere ve kayıplara sahip olduğu ve adaletin sağlanması için mücadelenin devam edeceği belirtildi. Gezi direnişinin geleceğe umut olmaya devam edeceği ve adaletin sağlanması için herkesin ses çıkarması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri “Karanlık Gider Gezi Kalır” Başlıklı Basın Açıklaması Yaptı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin