1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir Körfezi Eylem Planı: İmza Bekleyen Belediye Başkanı Skandalı Ortaya Çıktı!

İzmir Körfezi Eylem Planı: İmza Bekleyen Belediye Başkanı Skandalı Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Körfezi’nde meydana gelen balık ölümleri ve yaygın kirlilik nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bölgede inceleme başlatmıştır. Bakan Murat Kurum’un talimatları doğrultusunda İzmir Körfezi Koordinasyon Kurulu ve İzmir Körfezi Bilim Kurulu oluşturulmuştur. Bilim Kurulu tarafından hazırlanan 15 maddelik ‘İzmir Körfezi Acil ve Kısa Vadeli Eylem Planı’, Pazartesi günü imzalanmıştır.

Eylem planında, İzmir Büyükşehir Belediyesi de dahil olmak üzere ilgili kurumların sorumlulukları belirlenmiştir. Plan, 7 acil ve 8 kısa vadeli adımdan oluşmaktadır. İzmir’deki atık su arıtma tesislerinin mevzuata uygun bir şekilde işletilmesi, atık su ve yağmur suyu hatlarının kontrol altına alınması gibi çeşitli çözüm önerileri içermektedir.

Eylem planının birinci maddesinde, Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin mevzuata uygun bir şekilde işletilmesi ve tesisin 4. fazının hizmete alınması yer almaktadır. İkinci maddede, İç Körfez’e akan derelerde temizlik yapılması ve atık su ve yağmur suyu hatlarının kontrol altına alınması önerilmektedir. Üçüncü maddede ise tüm deşarj hatlarının denetimlerinin sıkılaştırılması gerektiği belirtilmektedir.

Dördüncü maddede, Körfez’deki atık su altyapı tesislerinde iyileştirmelerin yapılması vurgulanmaktadır. Beşinci maddeye göre, atıksuların kanalizasyon şebekesine deşarj yönetmeliğinin revize edilmesi gerekmektedir. Altıncı ve yedinci maddelerde ise akademik çalışmalar için ortak platform oluşturulması ve denizlerde bütünleşik kirlilik izleme programının genişletilmesi hedeflenmektedir.

Kısa vadeli eylem planında ise oksijeni artıracak yöntemlerin belirlenmesi, dip çamuru temizliği hazırlığı yapılması, deniz suyunu filtreleyebilecek deniz canlılarına yönelik düzenlemeler yapılması gibi adımlar önerilmektedir. Son maddede ise İzmir Körfezi’nin korunması ve farkındalığın artırılması amacıyla eğitim programlarının yürütülmesi planlanmaktadır.

Sonuç olarak, İzmir Körfezi’nin temizlenmesi ve kirliliğin önlenmesi adına hazırlanan eylem planı içerisinde çeşitli kurum ve kuruluşlara düşen sorumluluklar belirlenmiş ve çözüm önerileri sunulmuştur. Bu planın uygulanmasıyla Körfez’in ekosistemi ve su kalitesinin iyileştirilmesi amaçlanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir Körfezi Eylem Planı: İmza Bekleyen Belediye Başkanı Skandalı Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin