1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir Ormanlarında Giriş Yasaklı!

İzmir Ormanlarında Giriş Yasaklı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Valiliği, 1 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında giriş yasağı olan ormanlık alanların listesini yayınladı. 22 Mayıs 2024 tarihli ve 2024/1 sayılı karara göre, Çiçekli, Atatürk Ormanı, Karacadağ, Kavaklıdere, Dikmendağı, Çatalkaya, Başpınar, Uzunkuyu, Parsa, Fındıklıdere Çağlan civarı ağaçlandırma sahası, Kırkgeçit-Çatalçam, Karadere, Yamanlar-Karagöl, Mehmetler, Korucuk, Nif Dağı, Kartal Ormanı, Doğanbey Ormanı, Armutlu-Bayramlı yol Güzergahı, Kurudere Köyü hudutlarındaki tüm ormanlar, Kestane Deresi, Aliağa İlçesi Merkez Ormanları, Pınarcık Ormanları, Buca-Sarnıç ve Oğlananası mevkilerine izinsiz giriş yasaklandı.

Kararlara göre:

Madde 1: Belirtilen ilçe, köy veya mahallelerdeki ormanlık alanlara yetkililer harici giriş yasaktır.

Madde 2: Ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda piknik yapmak ve mola vermek yasaktır.

Madde 3: Vatandaşlar sadece belirlenen piknik alanlarını kullanabilirler, ateşler söndürüldükten ve alan temizlendikten sonra terk edilmelidir.

Madde 4: Anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden kaynaklanan yakma işlemleri yasaktır.

Madde 5: Orman civarındaki tesisler ve sanayi kuruluşları yangınlara karşı gerekli önlemleri almalı ve koruma ekipleri kurmalıdır.

Madde 6: Enerji nakil hatları ormanlık alanlardan geçen bölümlerde düzenli bakım yapmalı ve istenildiğinde enerji kesilmelidir.

Madde 7: Belediyeler çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturmalı ve yangın riskine karşı gerekli ekipmanları hazır bulundurmalıdır.

Madde 8: Devriye sistemi etkin bir şekilde uygulanmalı ve kamu personeli yangınlara karşı müdahale etmek için hazır olmalıdır.

Madde 9: Yangın ihbarı ücretsiz 112 Acil No’lu telefonlara yapılabilir.

Çiçekli Ormanı içinde bulunan Kent Ormanı, yasağın kapsamı dışında tutulmuş ancak kritik durumlarda yasaklama getirilebileceği belirtilmiştir. Ayrıca, belirtilen ormanlar çevresinde mola ve piknik yapmak yasaklanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir Ormanlarında Giriş Yasaklı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin