1. Haberler
  2. Spor
  3. İzmir Şehidinin Oğlu Galatasaray Formasıyla İlk Maçına Çıktı!

İzmir Şehidinin Oğlu Galatasaray Formasıyla İlk Maçına Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terör saldırısında şehit olan İzmirli polis memuru Fethi Sekin’in oğlu Burak Tolunay Sekin, Galatasaray U19 takımında ilk maçına çıktı. Sekin, 5 Ocak 2017 tarihinde adliyeye yapılan terör saldırısında cesurca teröristleri engelleyerek büyük bir faciayı önlemişti. Oğlu Burak Tolunay Sekin ise 20 Nisan tarihinde U19 Elit A Ligi’nde Adana Demirspor’a karşı oynanan maçta sarı-kırmızılı formayı ilk kez giydi. Genç oyuncu, maça yedek olarak başladı ve 16 dakika süre aldı.

Burak Tolunay Sekin, Altay altyapısında yetişmiş ve 2019 yılından bu yana takımda forma giymekteydi. Ancak 14 Şubat tarihinde Galatasaray ile sözleşme imzalayarak büyük bir adım atmıştı. Daha önce Galatasaray’ın da Burak’ı transfer etmek istediği ancak yaşının küçük olması sebebiyle İzmir’de ailesiyle kalmasına karar verildiği biliniyor. Genç santrfor ayrıca geçtiğimiz yıllarda U14 ve U16 Milli Takımı’na da çağrılmıştı.

Burak Tolunay Sekin, yaptığı açıklamada, “İlk hedefim genç yaşta Altay’da profesyonel olmak. Sonrasında ise Galatasaray’a transfer olmak istiyorum. Babam benimle gurur duyardı, onu Galatasaray formasıyla görmek isterdim” şeklinde konuşmuştu. Fethi Sekin, cesareti ve vatan sevgisiyle anılan bir polis memuru olarak ülke genelinde saygıyla anılmaktadır. Oğlu Burak Tolunay Sekin’in ise babasının izinden giderek futbol kariyerine başarılı bir şekilde devam etmesi sevinçle karşılanmıştır. Galatasaray camiası da genç oyuncuya destek verirken, Fethi Sekin’i ve şehit polisleri unutmadıklarını belirtmişlerdir.

Türk futbolunda genç yeteneklerin yetişmesi ve başarılı bir şekilde gelişim göstermesi her zaman sevinçle karşılanmaktadır. Burak Tolunay Sekin’in, babasının mirasını sürdürerek Galatasaray formasıyla sahada başarılı bir performans sergilemesi, Türk spor camiası tarafından da büyük bir umut kaynağı olarak görülmektedir. Genç oyuncunun kariyerindeki başarılarının artarak devam etmesi ve Türk futboluna katkı sağlaması dileğiyle, Fethi Sekin’in anısı da futbol sahalarında yaşamaya devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir Şehidinin Oğlu Galatasaray Formasıyla İlk Maçına Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin