1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir Sıcaklık Rekorunu Taşıdı! Kentte Yaşam Durdumluğa Mı Girdi?

İzmir Sıcaklık Rekorunu Taşıdı! Kentte Yaşam Durdumluğa Mı Girdi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de 28 Haziran 1982’de sıcaklık rekoru kırıldı. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, kent merkezinde ölçülen 41,4 derece, bir önceki rekorun üzerine çıktı. 1938 yılından bu yana en yüksek haziran sıcaklığı yaşandı. Bornova ilçesinde 43, Buca’da ise 42 dereceye kadar çıkan sıcaklık nedeniyle açık alanlar boşaldı. Vatandaşlar gölge alanlara sığındı, bazıları şemsiye ile güneşten korunmaya çalıştı, bazıları ise başlarına su dökerek serinlemeye çalıştı.

Aydın’da ise bir önceki gün yaşanan 44,6 derecelik rekorun ardından 44,3 derece ölçüldü. Karacasu ilçesinde ise termometreler 45,5 dereceyi gösterdi. Bunaltıcı sıcaklığa rağmen vatandaşlar Kurban Bayramı alışverişi için dışarıya çıktı. Kent merkezinde yoğunluk oluştu, bazıları şemsiye kullanarak güneşten korunmaya çalıştı.

Manisa’da da sıcak hava etkisini gösterdi. 42 derece olan kent merkezi sıcaklığı, Akhisar’da 43 dereceye ulaştı. Turgutlu ilçesinde ise termometreler 45 dereceyi gösterdi. Cadde ve sokaklarda sakinlik hakimdi, dışarıda bulunan vatandaşlar gölge ve ağaçlık alanlarda serinlemeye çalıştı.

Denizli’de sıcaklık 43 dereceye ulaştı. Merkezefendi ilçesindeki Kaleiçi Çarşısı’nda çalışan esnaf da sıcakla mücadele etti. Pide fırını ustası İlhan Döldoş, 43 derece sıcaklıkta ateşle çalışmanın zorluğundan bahsetti. Ateş karşısında terleyen Döldoş, herkesin bu sıcaklıkta çalışamayacağını belirtti. Kışın soğukta çalışmanın daha kolay olduğunu dile getirdi.

Özellikle batı illerinde yaşanan aşırı sıcaklık normalin üzerine çıkarken vatandaşlar da bu durumdan etkilendi. İnsanlar güneşten korunmak için çareler aradı, açık alanlardan uzak durmayı tercih etti. Tüm bu iller, rekor sıcaklıkların yaşandığı günlerde normalin üzerinde seyreden sıcak hava dalgasının etkisi altında kaldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir Sıcaklık Rekorunu Taşıdı! Kentte Yaşam Durdumluğa Mı Girdi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin