1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir Urla’da Devam Eden Orman Yangınına Müdahale Devam Ediyor!

İzmir Urla’da Devam Eden Orman Yangınına Müdahale Devam Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Urla ilçesi Yağcılar Mahallesinde dün saat 16.37’de başlayan orman yangını hala devam etmektedir. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çabaları sürerken Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, yangının Yağcılar Köyü’nden Demircili Köyüne doğru ilerlediğini ve bir kısmının denizde son bulduğunu belirtti. Halen Demircili Köyü’nün Sazlıkaynak bölgesinde ise yangının devam ettiğini ve burada 2 bine yakın 50 yıllık, 100 yıllık zeytin ağacının zarar gördüğünü ifade etti. Ayrıca, yangınla beraber büyük bir ormanlık alanın ve makilik alanın da zarar gördüğüne değinerek, “Ciğerlerimiz yanıyor” dedi.

Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Balkan, yangının mangal kömürü üretim tesisinden çıktığı bilgisini vererek, bu sebeple iki kişinin gözaltına alındığını söyledi. Yangının denize kadar ulaştığını belirten Balkan, yaklaşık 15 kilometrekarelik bir alanın zarar gördüğünü ve güvenlik önlemi olarak bazı evlerin tahliye edildiğini aktardı. Bir orman işçisinin yaralandığını ve bir arazözün yandığını belirten Balkan, söndürme çalışmalarının devam ettiğini ve bazı noktalara ulaşılamadığını, rüzgarın hızlı esmesi sebebiyle helikopterlerin uçamadığını dile getirdi. Kontrol altına alınması için çalışmaların devam edeceğini belirten Balkan, gece boyunca yangına müdahale edildiğini ve çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Urla Belediye Başkanı ayrıca, vatandaşlara da seslenerek özellikle mangal ve ateş konusunda uyarılarda bulundu. Ormanda ateş yakılmasının ve mangal yapılmamasının önemine değinen Balkan, “Geleceğimizi karartmayın” diyerek uyarıda bulundu. Yangının kontrol altına alınabilmesi için gece boyunca devam eden çalışmaların gün boyunca da sürdürüleceğini belirtti. Can kaybı yaşanmamış olmasına rağmen yangında birçok zarar gözlendiğini ve doğanın ve ormanın bu şekilde zarar görmesinin büyük bir kayıp olduğunu vurguladı. Gece boyu süren yoğun çalışmaların sonuç vermesi ve yangının söndürülmesi için ekiplerin tüm çabalara devam edeceği ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir Urla’da Devam Eden Orman Yangınına Müdahale Devam Ediyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin