1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de 300 Milyon TL Dolandırıcılık Skandalı: Tutuklanan Banka Müdürü Serbest Bırakıldı!

İzmir’de 300 Milyon TL Dolandırıcılık Skandalı: Tutuklanan Banka Müdürü Serbest Bırakıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de yüksek getiri vaadiyle iş ve spor dünyasından 10 kişiyi 300 milyon TL dolandırdığı öne sürülen bir bankanın Bornova Şube Müdürü olan Hatice Özalp ve döviz bürosu sahibi Serkan Çelik tutuklanmıştır. Ancak Serkan Çelik’in avukatının yaptığı itiraz sonucunda serbest bırakılmıştır. Özalp ise bataklığa saplandığını ve müşterilerin paralarını çekme isteği nedeniyle zor durumda kaldığını belirtmiştir. Özalp, müşterilerin paralarının eridiğini iddia etmiştir.

Serkan Çelik’in avukatı Cengiz Varol’un itirazları sonucunda dün akşam tahliye edildi. Çelik, iş birliği yapmadığını ve masum olduğunu belirtmiştir. Adaletin yerini bulduğunu söylemiştir. Avukat Varol, önceki ifadelerde Serkan Çelik’in suçsuz olduğunu vurgulamıştır. MASAK yetkililerinin de dosyaya sunduğu raporlarda herhangi bir usulsüzlük olmadığı belirtilmiştir.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet üzerine Bornova banka şube müdürü Hatice Özalp ve döviz bürosu sahibi Serkan Çelik hakkında nitelikli dolandırıcılık ve zimmet iddialarıyla soruşturma başlatmıştır. Operasyonda Serkan Çelik tutuklanırken, Hatice Özalp rahatsızlanmış ve hastaneye başvurmuştur. Daha sonra gözaltına alınarak tutuklanmıştır. Hatice Özalp ve Serkan Çelik’in tüm mal varlıklarına el konulmuştur. Diğer şüpheliler ise yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılmıştır.

Dolandırıcılık iddialarına göre, Hatice Özalp’in mağdurlardan bazılarına farklı vaatlerde bulunarak paralarını alıp döviz bürosuna aktardığı ve toplamda 300 milyon TL civarında dolandırıcılık yaptığı ileri sürülmüştür. Soruşturma devam etmektedir ve Hatice Özalp ile Serkan Çelik’in durumu hakkında daha fazla bilgi ortaya çıkabilir. Bu olay, hem iş dünyasında hem de spor camiasında yankı uyandırmış ve dikkatleri üzerine çekmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de 300 Milyon TL Dolandırıcılık Skandalı: Tutuklanan Banka Müdürü Serbest Bırakıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin