1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de 42 Yıllık Rekor Kırıldı!

İzmir’de 42 Yıllık Rekor Kırıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahminlerini yayınladı. Ülke genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, Marmara, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde sağanak yağışlar görülüyor. İzmir’de ise 42 yıllık sıcaklık rekoru kırıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin iç ve batı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim. Edirne, Kırklareli ve Hakkâri çevreleri ile Van’ın doğu kesimlerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi beklenirken, rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden hafif eserken, İç Ege ve Göller bölgesinde batı ve kuzeybatıdan kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği öngörülüyor.

Marmara bölgesinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olurken, akşam saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yerel sağanak yağışlar görülebilir. Diğer bazı illerde ise az bulutlu ve açık bir hava olması bekleniyor.

Denizlerde ise Batı Akdeniz’de fırtınamsı rüzgarlar beklenirken, Karadeniz’de hava az bulutlu ve açık olacak. Rüzgar Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, Doğu Karadeniz’de kuzeyli yönlerden 2 ila 4 kuvvetinde esecek. Dalga boyu 0,5 ila 1,5 metre olacak.

Ege bölgesinde az bulutlu ve açık hava hakim olurken, rüzgar Kuzey Ege’de güney ve güneybatıdan 3 ila 5, Güney Ege’de ise batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5, öğle saatlerinden sonra ise güneyden 4 ila 6 kuvvetinde esecek. Denizlerde görüş iyi olacak şekilde seyredecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de 42 Yıllık Rekor Kırıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin