1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de 95 Kiloluk Dev Tümör Çıkarıldı! Kadın Hayatını Zor Kurtardı

İzmir’de 95 Kiloluk Dev Tümör Çıkarıldı! Kadın Hayatını Zor Kurtardı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’deki özel bir hastaneden yapılan açıklamaya göre, Kuşadası’nda yaşayan 52 yaşındaki Meral Coşkun, nisan ayında halsizlik, gaz, hazımsızlık ve şişkinlik gibi şikayetlerle karşılaştı. Bu şikayetlerin ilerlemesi sonucu temmuz ayında karnındaki şişliği fark eden Coşkun, doktora başvurarak yapılan tetkikler sonucunda yumurtalıkta tümör teşhisi konuldu. Bunun üzerine aile, tedavi için İzmir’deki özel bir hastanede görevli Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cem Terzi’ye başvurdu.

Doktorlar, yumurtalık kanserinin metastaz yaparak karın zarı kanserine dönüştüğünü belirledi ve hastanın karnında 30 santimetre çapında ve 9,5 kilogram ağırlığında bir tümör tespit edildi. Tümörün ameliyatla çıkarılması kararı alındı. Prof. Dr. Terzi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu tür büyük tümörlerin nadir görüldüğünü belirterek, ameliyat öncesi hazırlıklarda en az 6 branştan uzman hekimin yer aldığını ifade etti. Tümörün başarılı bir şekilde çıkarıldığını ve bundan sonraki sürecin tümör konseyi tarafından belirleneceğini söyledi.

Terzi, yumurtalık kanserine genellikle geç tanı konulduğunu ve hastaların bu durumda yaşam riski altında olduklarını vurgulayarak, bu tür durumların rutin kontrollerle erken teşhis edilebileceğini ve tedavi edilebileceğini belirtti. Hastanın kendi hayatı ve ailesinin yaşamı hakkında ciddi konuşmalar yapıldığını ve riskli bir durumla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Meral Coşkun ise ameliyat öncesinde yaşadığı zorlukları dile getirerek, şikayetlerini önemsemediğini ve hafife aldığını belirtti. Yumurtalık kanserinin belirtilerini bilmediğini ve durumun bu kadar ciddi olacağını tahmin etmediğini aktardı. Ancak ameliyat sonrası onkoloji tedavisine başlayacağını ve yaşadığı deneyim sonrasında tüm kadınlara düzenli kontrollerini yapmaları konusunda uyarılarda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de 95 Kiloluk Dev Tümör Çıkarıldı! Kadın Hayatını Zor Kurtardı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin