1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de Akdeniz Foklarının Yaşam Alanına İzinsiz İskele Skandalı Son Buldu!

İzmir’de Akdeniz Foklarının Yaşam Alanına İzinsiz İskele Skandalı Son Buldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mordoğan’daki Ayıbalığı Koyu’nda yaşayan Akdeniz foklarının yaşam alanlarını korumak amacıyla isinsiz olarak kurulan demir iskelenin kaldırılmasını sağladı. Bu süreci sivil toplum kuruluşlarının şikayetleri üzerine başlatan Büyükşehir Belediyesi, yasal ve idari süreçleri titizlikle takip ederek iskelenin sökümünü gerçekleştirdi.

Karaburun-Ildır Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde bulunan Mordoğan Ayıbalığı Koyu’nda kurulan iskele, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çabalarıyla kaldırıldı. Bu sürecin başlangıcında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Karaburun Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan yazışmalar sonucunda yıkım süreci Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.

İskelenin kaldırılması için işletmeye 3 Mayıs 2024 tarihinde tebligat yapıldı ve 15 günlük süre tanındı. Ancak bu süre sonunda iskele hala kaldırılmamış olduğundan Büyükşehir Belediyesi, 22 Temmuz 2024 tarihinde yıkım kararı aldı. Ancak bu tarihte yıkım gerçekleştirilemedi ve işlem, can güvenliği hassasiyeti gözetilerek sonlandırıldı. Yeniden yıkım süreci için 2 Ağustos 2024 tarihi belirlendi ve ilgili kurumlar bilgilendirildi.

İşletme, 1 Ağustos 2024 tarihinde iskelenin söküm işlemine başladı ve bu durum Büyükşehir Belediyesi’ne yazılı olarak iletildi. 2 Ağustos’ta ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri alanda söküm işleminin devam ettiğini tespit ederek süreci tamamladı ve alandan ayrıldı.

Sonuç olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevreye duyarlı yaklaşımı ve canlı yaşam alanlarını koruma çabaları neticesinde Mordoğan’daki Ayıbalığı Koyu’nda yer alan iskele, doğal yaşamı tehdit etmeyecek şekilde kaldırılmış oldu. Bu süreçte alınan kararlar ve gerçekleştirilen işlemlerle çevrenin korunması ve canlıların yaşam hakkının gözetilmesi ön planda tutulmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Akdeniz Foklarının Yaşam Alanına İzinsiz İskele Skandalı Son Buldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin