1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de Belediye Memurları Krizi! İş Bırakma Kararı Alındı

İzmir’de Belediye Memurları Krizi! İş Bırakma Kararı Alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan memurların sendikası Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şube ile belediye yönetimi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri krizle sonuçlandı. Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şube, daha önce gerçekleştirdikleri oturma eylemleri, bordro yakma ve ağız bantlama gibi protestoların ardından bu sefer tam gün iş bırakma kararı aldı. Eylem programını açıklayan sendika yönetimi, 31 Temmuz Çarşamba günü tüm memurların tam gün iş bırakacağını duyurdu. Memurların saat 11.00’da Kültürpark 4 No’lu hol önünde toplanarak, Fuar’dan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın makamının bulunduğu Kemeraltındaki Egemenlik Evi’ne yürüyecekleri belirtildi. Sendika burada yapacakları basın açıklamasında Başkan Tugay’dan haklarının geri verilmesini talep edecek.

Görüşmelerde taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması sonucu Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şube, 31 Temmuz’da gerçekleştireceği tam gün iş bırakma eyleminin yanı sıra belediye yönetimine de bir mektup göndererek taleplerini iletecek. Sendika, memurların belediye bünyesinde yaşadığı hak mağduriyetlerini gidermek için çözüm bulunması ve toplu iş sözleşmesinin adil şekilde sonuçlandırılması konusunda belediye yönetiminden destek bekliyor. Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şube, memurların maddi ve manevi haklarının korunmasını ve iyileştirilmesini talep ederek, sendika olarak hak mücadelesine kararlılıkla devam edeceklerini belirtiyor.

Belediye bünyesinde çalışan memurların sendikası Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şube, Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Tugay ile görüşmelerin sürdürüldüğü, ancak beklentilerin karşılanmaması durumunda eylemlere devam edileceği konusunda net bir tavır sergiliyor. Eylem programının devam edip etmeyeceği, belediye yönetimi ile yapılacak olan son görüşmenin ardından belirlenecek. Sendika yönetimi, memurların haklarının savunulması ve iyileştirilmesi için kararlılıkla mücadele edeceklerini ve gerekirse daha etkili eylemler gerçekleştirebileceklerini ifade ediyor. Bu tür eylemlerin, memurların haklı taleplerinin yerine getirilmesini sağlamak adına önemli birer adım olduğu vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Belediye Memurları Krizi! İş Bırakma Kararı Alındı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin