1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de Elektrik Akımı Faciası: İlk Duruşmada Şok İddialar Ortaya Çıktı!

İzmir’de Elektrik Akımı Faciası: İlk Duruşmada Şok İddialar Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Konak ilçesinde meydana gelen elektrik akımına kapılma olayında hayatını kaybeden 2 kişinin ölümüyle ilgili dava süreci devam ediyor. 42 sanığın yargılandığı davada 13 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Özge Ceren Deniz’in babasının mahkemede yaptığı konuşmada, sanıkların en ağır cezanın verilmesini istediği ve Türkiye’de benzer bir olayın tekrar yaşanmaması için herkesin işini düzgün yapması gerektiğini belirtti.

Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda tutuklu sanıkların avukatları savunma yaparken, İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı Barış Koç’un avukatı, dün duruşmaya katılan AKP ve MHP il başkanlarının mahkeme başkanını ziyaret ettiğini iddia etti. Ancak mahkeme başkanı bu iddiayı reddederek hiç kimsenin kendisiyle görüşmediğini ve mahkeme sürecine herhangi bir müdahale olmadığını açıkladı.

Mahkeme arasının ardından mahkeme başkanı, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, adli kontrol uygulanan 8 sanığın da adli kontrollerinin sürmesine hükmetti. Ev hapsi uygulanan A.E’nin ise hamile olması nedeniyle adli kontrolünün kaldırılmasına karar verildi. Bu karara salondan tepki gelmesi üzerine mahkeme başkanı, herkesin dosyanın ciddiyetinin farkında olması gerektiğini belirterek, 2024 yılında meydana gelen bu acı olayda kimse kusurlu bulunamayacağını vurguladı.

Davanın ilerleyen süreçlerinde diğer sanıkların savunmaları alınacak ve mahkeme kararını verecektir. Elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybedenlerin aileleri ve yakınları adalete güvendiklerini belirterek, adaletin yerini bulmasını beklediklerini ifade ettiler. Davanın toplumda yarattığı infiale rağmen herkesin sükunetle dosyanın takipçisi olması gerektiği önemle vurgulanmaktadır. Bu tür olayların önlenmesi ve benzer vakaların yaşanmaması için alınacak önlemlerin titizlikle ele alınması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Elektrik Akımı Faciası: İlk Duruşmada Şok İddialar Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin