1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de Elektrik Akımına Kapılan 2 Kişi Sonucunda 42 Kişi Hakkında İddianame Hazırlandı – İşte Detaylar!

İzmir’de Elektrik Akımına Kapılan 2 Kişi Sonucunda 42 Kişi Hakkında İddianame Hazırlandı – İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Necati Kayaközü’nün yürüttüğü soruşturma sonucunda, 12 Temmuz’da Konak ilçesinde yaşanan sağanak yağmur sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden 2 kişiyle ilgili 42 kişi hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Sanıkların duruşması 5 Eylül’de gerçekleşecek.

İddianamede yer alan suçlamalar arasında İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, eski İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, Gediz Elektrik Genel Müdürü Uğur Yüksel, Gediz Elektrik Dağıtım Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Gediz Elektrik Dağıtım Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım ile Yapım İşleri Sorumlusu Uzmanı Alper Doğan gibi isimler de bulunuyor. 13’ü tutuklu olan 42 kişiden taksirle öldürme suçundan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Suçun, bilinçli taksirle işlenmesi sebebiyle cezaların yarı oranında artırılarak 22,5 yıl hapis cezası talep ediliyor. Sanıkların kusur yoğunlukları, suç işleme biçimleri ve işlendiği yer ve zaman dikkate alınarak cezalandırılmaları talep ediliyor.

Soruşturma sürecinde gözaltına alınan 30 kişiden 14’ü tutuklanırken, 2 şüphelinin ise kanser tedavisi gördüğü ve yurtdışında olduğu belirtildi. Tutuklanan kişilerden Zekeriya T. adlı şüpheli daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 11 kişi hakkında ise daha sonra gözaltı kararı verildi. 26 Temmuz’da Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı eski İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, Genel Müdür Gürkan Erdoğan, Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, Gediz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım, Operasyon Direktörü Sefa Pişkinleblebici, Planlama ve Teknoloji Direktörü Necati Ergin, Yapım İşleri Saha Sorumlusu Mürsel Arıcı, Yapım İşleri Sorumlusu Uzman Alper Doğan ve Gediz Elektrik personeli Halit Özpelit gözaltına alındı. 11 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Elektrik Akımına Kapılan 2 Kişi Sonucunda 42 Kişi Hakkında İddianame Hazırlandı – İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin