1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de Elektrik Akımına Kapılan 2 Kişinin Ölümünde Şok Detaylar Ortaya Çıktı!

İzmir’de Elektrik Akımına Kapılan 2 Kişinin Ölümünde Şok Detaylar Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Konak ilçesinde geçen aylarda meydana gelen ve 2 kişinin hayatını kaybettiği elektrik akımı olayıyla ilgili soruşturma kapsamında, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel ve eski İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu dahil 10 kişi gözaltına alındı. Olayın yaşandığı gün sağanak yağış nedeniyle su birikintisinde yaşanan elektrik akımı sonucu hayatını kaybedenlerin yakınları, gözaltına alınan kişilerin adliyeye sevki sırasında alkışlarla destek verdi. Ayrıca, Ordu’da yakalanan bir şüphelinin ifadesinin SEGBİS aracılığıyla alınacağı belirtildi.

Soruşturma çerçevesinde şehir bölge plancısı, elektrik elektronik, elektrik ve inşaat mühendislerinden oluşan Bilirkişi Heyeti Raporu’nda teknik kusurlar net bir şekilde belirtildi. Raporda, Gdz Elektrik şirketinin ihale teknik şartnamesine aykırı davranarak tehlikeli durumlara yol açtığı, İZSU’nun yağmur suyu rögarlarının montajında elektrik kablolarına zarar verdiği ve alınmayan önlemlerin olası tehlikeli durumları artırdığı vurgulandı. Rapor ayrıca 2015’te kablolamanın yapılmasından, rögarların durumuna kadar tüm süreci geniş kapsamda ele aldı.

Olayın meydana geldiği tarihten bu yana devam eden soruşturma kapsamında toplam 35 kişiden 33’ü yakalandı ve 14 kişi tutuklandı. Yalnızca 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Daha sonra bilirkişi raporunun açıklanmasının ardından 11 zanlı daha gözaltına alındı. Olayın detayları incelendiğinde, teknik kusurların yanı sıra ihmalin de etkili olduğu görüldü.

Elektrik akımı olayı, İzmir’in Konak ilçesinde birçok kişinin hayatını derinden etkiledi. Bu acı olayın ardından yürütülen adli süreç, konunun ciddiyetini ve sorumluların hesap verebilirliğini ortaya koymaya devam ediyor. Soruşturma sonuçlarına bağlı olarak, ilgili kurumların ve yetkililerin aldığı önlemler ve sorumluluk bilinci, benzer olayların yaşanmasını önlemek adına önem taşımaktadır. Güvenlik, teknik standartlar ve insani faktörlerin bir arada değerlendirilerek benzer faciaların yaşanmaması için gerekli adımların atılması hayati derecede önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Elektrik Akımına Kapılan 2 Kişinin Ölümünde Şok Detaylar Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin