1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de Elektrik Kazalarıyla İlgili 10 Şüpheli Gözaltında!

İzmir’de Elektrik Kazalarıyla İlgili 10 Şüpheli Gözaltında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de geçtiğimiz hağatal matkapığı sürüşta Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmesine ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında dün aralarında İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel’in de bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı. Eski İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köse, görev yaptığı Adana’da yakalandı ve İzmir’e sevk edildi. Sorgulama sürecinin sona ermesinin ardından şüpheliler, İzmir Bayraklı Adliyesi’ne gönderildi.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İZSU Genel Müdürü Erdoğan ve diğer çalışanlara destek olmak ve bilgi almak amacıyla adliyeye gitti. Aslanoğlu, adliyede basın mensuplarına yaptığı açıklamada, olayların siyasallaştırılmaya çalışıldığını belirterek “algı oluşturulmaya çalışıldığını” dile getirdi.

Aslanoğlu, soruşturmanın tarafsız ve adil bir şekilde yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu iki canın hesabının sorulmasını ve adaletin sağlanmasını istiyoruz. Ancak bunun yapılırken siyasi amaçlar güdüldüğünü görüyoruz. İZSU devletin bir kurumudur. Genel Müdürün ifadesine başvurulabilir” dedi.

Aslanoğlu, “Savcılığın, makamlardan kişileri gözaltına alması çabalarını hatırlatan eski taktikler var. Bu durum, algı operasyonu olduğunu gösteriyor. Bu nedenle endişeliyiz. Soruşturma devam edecektir ve gereken yapılacaktır. Ancak işin siyasi hale getirilmesine karşıyız” diye ekledi.

Bölgedeki vatandaşların ve iş yeri sahiplerinin de birçok ifadesinin olduğunu ve savcılığın bu konuda bilgi sahibi olduğunu belirten Aslanoğlu, “Bölgede elektrik kaçağı ve diğer şikayetlere ilişkin çok sayıda ihbar var. Ancak bu duruma müdahale edilmediği bilgisi var. Bu konuların araştırılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Aslanoğlu, devletin genel müdürünün adil bir şekilde ifade vermeye çağırılabileceğini ancak gözaltına alınarak adliyeye getirilmesinin siyasi amaç güttüğünü savundu. “Devletin genel müdürü uygun şekilde davet edilir, savcılığa bilgi verir. Gözaltına almak ve ifade almak bir algı oyunudur ve işin siyasallaştırılmasına yönelik bir çabadır” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Elektrik Kazalarıyla İlgili 10 Şüpheli Gözaltında!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin