1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de FETÖ Operasyonu: 18 Tutuklama

İzmir’de FETÖ Operasyonu: 18 Tutuklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir merkezli gerçekleştirilen operasyonda, FETÖ/PDY yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği belirlenen esnaf ve hücre evlerinde saklanan şüpheliler hedef alındı. Operasyon sonucunda 36 şüpheli gözaltına alındı ve 18’i tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütünün esnaf yapılanmasında aktif rol alan 27 kişi ile örgüt mensuplarının saklandığı 18 hücre evi belirlendi. Toplam 45 şüpheliden oluşan listenin üçte ikisi bu operasyonla etkisiz hale getirildi.

Operasyon sırasında yapılan aramalarda, büyük miktarda para ve çeşitli değerli eşyalar ele geçirildi. 35 bin 940 Dolar, 27 bin 250 Euro, 16 bin 850 Türk Lirası, 235 cumhuriyet altını, 13 bilezik, 6 tam altın, 1 yarım altın, 9 çeyrek altın ve 2 gram altın ile birlikte dijital materyaller ve örgütsel dokümanlara da el konuldu.

Gözaltına alınan 36 şüpheliden 4’ü serbest bırakılırken, 14 kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Geri kalan 18 kişi ise tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Operasyon, örgütün bu yapılanmasına yönelik ciddi bir darbe olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de FETÖ Operasyonu: 18 Tutuklama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin