1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İzmir’de Gözaltına Alınan Dilruba Y.’nin Tutuklanması Gündemi Salladı: İfadeleri Nedeniyle Cezaevine Gönderildi!

İzmir’de Gözaltına Alınan Dilruba Y.’nin Tutuklanması Gündemi Salladı: İfadeleri Nedeniyle Cezaevine Gönderildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de bir sokak röportajı sırasında Instagram’a erişim engeli getirilmesine dair açıklamalarda bulunan Dilruba Y. isimli genç kadın, dün çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tüylü Mikrofon adlı Youtube kanalında gerçekleşen sokak röportajında Dilruba Y., “21. yüzyılın göbeğinde parlamenter sistemden çıkıp koca ülkeyi tek bir adama verirsek o da babasının ahırı gibi kullanır. Elin Arap’ı öldü diye ben neden yas tutuyorum? Utanmasa 40’ını da biz çıkartacağız” şeklinde ifadeler kullanmıştı. Bu durum, RTÜK’ün sokak röportajlarını inceleyeceğini duyurmasının ardından sosyal medyada da gündem oluşturdu.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, Dilruba Y.’nin serbest bırakılması için çağrılar yapılırken, Twitter’da da konu gündemdeydi ve TT listesinde yer aldı. İfade özgürlüğü vurgusu yapılan paylaşımlarda tepkiler yükseldi.

Hukukçu Gönenç Gürkaynak, tutuklama kararını değerlendirerek, “Sokak röportajında düşüncelerini ifade eden hanımefendi tutuklanmış. Hukuksuzdur. İfade hürriyeti kapsamında. Bu içerikten tutuklama üretebilecek az sayıdaki ülkeden biri halini almamız, utanç verici.” şeklinde konuştu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise, “Sokakta röportaj verenlere devletin gücünü kullanarak gözdağı verilmeye başlanmışsa o iktidarın sonu gelmiş demektir.” ifadelerini kullandı.

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Dilruba Y.’nin serbest bırakılması gerektiğini belirterek, “Acil seçim şart! Yoksa herkes köle muamelesi görecek, hapishanelerde yer kalmayacak, açlık ve kıtlık başlayacak!” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı: “Sokakta kendisine uzatılan mikrofona Instagram’ın yasaklanmasıyla ilgili görüşlerini belirten genç bir kadın dün tutuklandı. Bu ayıp hukuk cinayetidir. İfade özgürlüğünü yok sayamazsınız. Bu kararı kınıyorum.”

Yazar Ahmet Ümit, “Söz hakkı yoksa özgürlük de demokrasi de yoktur.” derken, sanatçı Mustafa Sandal da Dilruba Y.’nin tutuklanmasını eleştirdi ve sosyal medyada yapılan paylaşımlarla destek verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Gözaltına Alınan Dilruba Y.’nin Tutuklanması Gündemi Salladı: İfadeleri Nedeniyle Cezaevine Gönderildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin