1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de Hayvanseverler AKP’nin Sokak Hayvanları İle İlgili Yasa Teklifine Karşı Sokaklara İndi

İzmir’de Hayvanseverler AKP’nin Sokak Hayvanları İle İlgili Yasa Teklifine Karşı Sokaklara İndi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de hayvan severler, AKP tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifini protesto etti. Dün akşam saatlerinde, AKP İzmir İl Başkanlığı binası önünde bir araya gelen hayvan severler, yasa tasarısının geri çekilmesini talep ettiler. Sloganlar eşliğinde milletvekillerine seslenen hayvan severler, yasalaşmaması için çağrıda bulundular.
Veteriner Hekim Kaan Gencel’in okuduğu basın açıklamasında, yasa tasarısının hayvanların yaşamını olumsuz etkilediği vurgulandı. Hayvan Koruma Kanunu’nun 20 yıldır uygulanmadığı, kısırlaştırma ve aşılama gibi önlemlerin alınmadığı belirtildi. Ayrıca, mevcut barınakların hayvanların sahiplendirilinceye kadar bakılması gereken geçici bakım evlerine dönüştürülmesine karşı çıkıldı.
Hayvan severler, yasa tasarısında yer alan hayvanların ötenazi ile öldürülmesi ve sokak hayvanlarının hastalıklarının temel sebeplerine yönelik eleştirilerde bulundular. Yerel yönetimlere de eleştiri yönelten hayvan severler, sokak hayvanlarının yaşam alanlarının kısıtlanmasına karşı çıktılar. Ayrıca, köpeklerin hapsedilmesi ve öldürülmesi gibi pratiklerin kabul edilemez olduğunu belirttiler.
Hayvanlara yönelik tecrit ve katliam uygulamalarına karşı çıkan hayvan severler, sokaklarda yaşamlarını sürdüren tüm canlıları desteklediklerini ifade ettiler. Yasa tasarısının geri çekilmesi çağrısında bulunan hayvan severler, her akşam düzenleyecekleri nöbetler ile tepkilerini dile getireceklerini vurguladılar. Benzer eylemlerin Türkiye genelinde de yapılacağı ve yasaya karşı çıkan herkesin desteklerini bekledikleri ifade edildi.
Türkiye genelinde sokak hayvanlarının haklarını savunan eylemlere katılmak ve yasa tasarısının geri çekilmesi için destek olmak amacıyla tüm vatandaşlar ve milletvekillerine çağrıda bulunuldu. Hayvan severler, tecrit ve katliama karşı çıkan herkesi harekete geçmeye ve sokak hayvanlarının hayatlarını savunmaya davet ettiler. Son olarak, yasa tasarısının geri çekilene kadar sokaklarda olacaklarını ve İzmir’deki yaşam nöbetini devam ettireceklerini belirttiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Hayvanseverler AKP’nin Sokak Hayvanları İle İlgili Yasa Teklifine Karşı Sokaklara İndi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin