1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de IŞİD Operasyonu: 10 Şüpheli Gözaltında!

İzmir’de IŞİD Operasyonu: 10 Şüpheli Gözaltında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de gerçekleştirilen bir operasyonda, terör örgütü IŞİD’e üye oldukları belirlenen ve çatışma bölgelerinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen 2’si sonradan Türk vatandaşı olan 11 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunun yürüttüğü soruşturma kapsamında operasyon düzenlenerek bu şüphelilerin ikametlerinde aramalar yapıldı ve dijital materyallere el konuldu. Yapılan operasyonda 10 şüpheli gözaltına alınırken, firari olan 1 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürdürülmektedir.

Operasyon sırasında şüphelilerin ikametlerinde bulunan 14 yetişkin ve 17 çocuk ise yabancı uyruklu oldukları için işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi. Gözaltına alınan şüphelilerin sınır dışı edilip edilmeyeceği konusu da işlemlerin tamamlanmasının ardından belirlenecektir. Terör örgütü IŞİD’e yönelik gerçekleştirilen bu operasyonla ilgili olarak İzmir Emniyet Müdürlüğü ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı yetkililerinden henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır.

IŞİD terör örgütü, dünya genelinde yaptığı saldırılar ve eylemlerle tanınmaktadır. Özellikle Ortadoğu’da çatışma bölgelerinde etkinlik gösteren bu örgüt, cihatçı bir yapıya sahip olup radikal dincilik anlayışını benimsemektedir. Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülke, IŞİD’in terör eylemlerine karşı mücadele etmektedir. Türk güvenlik birimleri de terör örgütü IŞİD’in ülkede faaliyet göstermesine ve etkinlik göstermesine izin vermemek için operasyonlarını sürdürmektedir.

Son olarak, terör örgütü IŞİD’e yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheli hakkında ilerleyen günlerde daha detaylı bilgilerin paylaşılması ve soruşturmanın sonuçlanması beklenmektedir. Türkiye’nin terörle mücadelede kararlılıkla hareket ettiği ve terör örgütlerine karşı sıfır tolerans politikası izlediği bilinmektedir. Bu kapsamda, ülke genelinde gerçekleştirilen operasyonlarla terörle mücadele sürdürülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de IŞİD Operasyonu: 10 Şüpheli Gözaltında!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin