1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de Lüks Villalarda Operasyon: Çete Lideri 47 Suçtan Aranıyor!

İzmir’de Lüks Villalarda Operasyon: Çete Lideri 47 Suçtan Aranıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, siber suçlarla mücadele kapsamında çalışmalar yürüterek İzmir, Aydın ve Balıkesir illerinde faaliyet gösteren bir dolandırıcılık şebekesini tespit etti. Bu şebeke, lüks villalar kiralayarak vatandaşları avukat, hakim, savcı, banka görevlisi, polis ve asker gibi tanıtarak dolandırmıştır. Jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda ve vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda yapılan teknik ve fiziki takiplerle şebekenin faaliyet gösterdiği adresler belirlendi ve eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyon sonucunda 11 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon sırasında Çeşme ilçesindeki lüks bir villada bulunan şüphelilerin, koruma amaçlı yasaklı ırk olan ‘Pitbull’ cinsi iki köpek beslediği tespit edildi. Operasyon esnasında, şebeke lideri olan ve 47 ayrı suçtan aranan C.A. da gözaltına alındı. C.A.’nın 5 yıldır firari olduğu ve sahte avukat kimliği taşıdığı belirtildi. Şebeke liderinin günlük 5 milyon lira haksız kazanç elde ettiği ve içlerinde bir kadın oyuncunun da bulunduğu çetede ayrıca 17 yaşında bir hacker olan ‘Zeus’ kod adlı bir üye olduğu bilgisi ortaya çıktı. Hacker, vatandaşların bilgilerini yasa dışı yollarla elde ederek çetenin işlerine yardım etmişti.

Operasyon sırasında kullanılan dron ile şüphelilerin adreslerine yapılan baskın görüntülendi. Çeşme ilçesinde yapılan aramalarda ise birçok bilgisayar, telefon, sim kart, uyuşturucu madde ve hassas terazi ele geçirildi. Operasyon sonucunda yakalanan 11 şüphelinin sorgulanmak üzere İzmir İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldüğü ve işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bilgisi verildi. Dolandırıcılık yoluyla haksız kazanç sağlayan şebeke üyelerinin adalete hesap vermeleri beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Lüks Villalarda Operasyon: Çete Lideri 47 Suçtan Aranıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin