1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de Orman Yangınları Kontrolden Çıktı! Yangınlar Sürüyor

İzmir’de Orman Yangınları Kontrolden Çıktı! Yangınlar Sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bulunan Yamanlar Karatepe mevkisinde geçtiğimiz günlerde başlayan orman yangını, kısa sürede yerleşim yerlerine sıçradı ve sanayi sitesine kadar ulaştı. Bu durum 3 mahallenin boşaltılmasına neden oldu. Yangının kontrol altına alınması için ekipler gün ağarır ağarmaz havadan müdahaleye başladı. Ancak şiddetli rüzgar nedeniyle söndürme çalışmaları oldukça zorlu bir hal aldı.

Karşıyaka ilçesine bağlı Yamanlar Mahallesi Karatepe mevkisinde başlayan yangın hızla yayılarak yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Yanan 16 evin yanı sıra 87 ev ve 45 iş yeri de boşaltıldı. 3 mahalle tahliye edilirken, hayvan barınağı da boşaltıldı. Kentin birçok noktası duman altında kaldı ve yangın söndürme ekipleri ile birlikte belediyeler, polis, AFAD ekipleri ve jandarma yangına müdahale etti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ülke genelindeki yangınlarla ilgili bilgi vermek üzere İzmir’e gelerek açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı’nın verdiği bilgilere göre ülke genelinde 72 yangın çıkmış, bunlardan 45’i kontrol altına alınmış, 27’sine ise halen müdahale ediliyordu. Özellikle Bolu ve Manisa’daki yangınlar, enerjileri düşükken şiddetli rüzgar nedeniyle tekrar alevlenmişti.

Bakan Yumaklı, Bolu, İzmir ve Manisa’da çıkan yangınlara ilişkin detaylı bilgiler paylaştı. Anızdan başlayan Bolu yangınına ekipler müdahale etti ancak rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Bakan Yumaklı, İzmir Karşıyaka Yamanlar’daki yangınla ilgili de bilgi vererek, 17 evin yanı sıra birçok iş yerinin boşaltıldığını ve yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını açıkladı.

Bakan Yumaklı, Aydın ve Didim’deki yangınların çıkış nedenine dair henüz bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi. Yangınlarla mücadelede hava araçlarının da kullanıldığını belirten Bakan, ancak rüzgar şiddetinin uçuşları zorlaştırdığını ve araçların belirli bir rüzgar hızının üzerinde uçamayacağını ifade etti. Ayrıca sosyal medyadan yapılan paylaşımlara da dikkat çekerek, dışarıda ateş yakılmaması konusunda uyarılarda bulundu. Bakan Yumaklı son olarak, İzmir’deki yangını çıkaran 3 kişinin arandığını ve birçok yangının insan kaynaklı olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Orman Yangınları Kontrolden Çıktı! Yangınlar Sürüyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin