1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de Ormanlık Alanda Çıkan Yangına Hava Kuvvetleri ve İtfaiye Ekipleri Seferber oldu!

İzmir’de Ormanlık Alanda Çıkan Yangına Hava Kuvvetleri ve İtfaiye Ekipleri Seferber oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Zafer Mahallesi’nde bulunan ormanlık alanda çıkan yangına müdahale etmek için Orman Genel Müdürlüğü tarafından 7 uçak, 16 helikopter, 35 arazöz, 11 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile itfaiye görevlileri sevk edildi. Yangını kontrol altına almak amacıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait 5 helikopter ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TOMA’lar da destek veriyor.

Yangın sebebiyle bölgede bulunan arı kovanları ve küçükbaş hayvan ağılları tahliye ediliyor. Ekipler, yangının yayılmasını engellemek ve kontrol altına almak için yoğun çaba harcıyor. Ayrıca, Adnan Menderes Havalimanı’nın yakınlarında meydana gelen yangın nedeniyle uçak seferlerinde aksamalar oluyor. Birçok sefer ertelenirken, iniş yapacak uçaklar çevre havalimanlarına yönlendiriliyor.

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, yangın bölgesinde yaptığı incelemenin ardından yaptığı açıklamada, ekiplerin zorlu bir mücadele verdiğini ve rüzgarın sürekli yön değiştirmesinin işlerini zorlaştırdığını belirtti. Yangının bazı bölgelerde durduğunu ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Duman, belediye arama kurtarma ekiplerinin de işbirliği içinde çalıştığını söyledi. Ayrıca, yerleşim alanlarından uzakta olan yangın bölgesinde herhangi bir tahliye durumunun olmadığını vurgulayan Duman, yabani hayvanları yangından uzaklaştırmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Bölgede bir çimento fabrikası bulunduğunu belirten Başkan Duman, fabrikaya yönelik herhangi bir riskin söz konusu olmadığını belirtti. Ekiplerin, olumsuz hava koşullarına rağmen her türlü zorluğa karşı mücadele ederek yangını kontrol altına almaya çalıştığı bildirildi. Yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba harcanırken, bölgedeki vatandaşların ve hayvanların güvenliği için gerekli tedbirler alınmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Ormanlık Alanda Çıkan Yangına Hava Kuvvetleri ve İtfaiye Ekipleri Seferber oldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin