1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de Ortaokulda Öğrenciye Şiddet ve Cinsel Taciz İddiası! – Savcılık İncelemesi Sürüyor

İzmir’de Ortaokulda Öğrenciye Şiddet ve Cinsel Taciz İddiası! – Savcılık İncelemesi Sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İddiaya göre olay İzmir’in Bayındır ilçesindeki bir ortaokulda gerçekleşti. 53 yaşındaki fen bilgisi öğretmeni F.Ş.’nin, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna derslikte şiddet uyguladığı ve cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Mağdur çocuğun ailesi, yaşananları Şubat 2024 tarihinde SÖZCÜ gazetesine detaylı bir şekilde anlattı.

Ailesine göre öğretmen, öğrencilerin dersten çıkmasına yakın kızın sınıfına girmiş ve kızları tek tek tokatlamış. Ardından kızın kollarını tutup cinsel istismarda bulunmuş. Kız çocuğu tekme atarak kaçmayı başarmış ancak yaşadıklarını tam anlamıyla idrak edememişti. Bir sonraki gün, kız sınav sonuçlarını sorduğunda öğretmen tarafından şiddet görmüş, kolunu kıvırılarak tekrar dayak yemişti.

Çocuk, müdüre giderek yaşadıklarını anlatmış ancak müdür sadece şiddet olayı olarak değerlendirmişti. Olayın ardından öğretmen, kızı tekrar sıkıştırarak cinsel saldırıda bulunmuştu. Aile yaşananları müdüre aktardıktan sonra şikayette bulunmuş ve tanık olan diğer öğrenciler de olayı teyit etmişti. Öğrencilerin davada da ifade vereceği belirtilmişti.

Öğretmen F.Ş.’nin daha önce de benzer suçlamalarla karşı karşıya kaldığı, sekiz yıl önce görev yaptığı okulda taciz iddialarıyla soruşturma geçirdiği ortaya çıktı. O dönem mağdur olan kişilerin şimdi yetişkin oldukları ve kendilerinin de şahitlik yapacağı ifade edildi. Soruşturmanın tekrar açılması için başvuru yapıldı ve mağdurlar desteğe hazır olduklarını belirtti.

Avukat Selen Göreci Palavar, yerel basında çıkan haberlerin ardından öğrenciler arasında daha önce mağduriyet yaşayan kişilerden de ihbarlar aldıklarını belirtti. Dosyanın asliye ceza mahkemesine sunulduğu ancak Palavar’ın ise dosyanın ağır ceza mahkemesinde ele alınması gerektiğini söyledi. Zanlının olayın ardından sosyal medya hesaplarını kapattığını belirtti.

Bu olayın adaletle sonuçlanması ve benzer durumların tekrarlanmaması için aile, avukat ve sivil toplum kuruluşları mücadeleye devam etme kararlılığı gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Ortaokulda Öğrenciye Şiddet ve Cinsel Taciz İddiası! – Savcılık İncelemesi Sürüyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin