1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de PKK/KCK Propagandasına Son! 9 Zanlı Gözaltında

İzmir’de PKK/KCK Propagandasına Son! 9 Zanlı Gözaltında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nun PKK/KCK’ya yönelik yürüttüğü soruşturmalar kapsamında, DEM Parti seçim büroları önünde gerçekleşen etkinliklerde terör örgütünün marşlarını çalıp söyleyerek terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla 9 kişi gözaltına alındı. İddianın temelini ise 10 Mart ve 24 Mart tarihlerinde gerçekleşen etkinlikler oluşturuyor.

Operasyon sonucunda 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı ve şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda örgütsel flama, yasaklı kitaplar ve dijital materyaller ele geçirildi. Bu materyaller üzerinde yapılan incelemelerle şüphelilerin terör örgütüyle bağlantılı olduklarına dair deliller bulunmaktadır.

Yetkililer, gözaltına alınan zanlıların terör örgütünün propagandasını yaparak halkı yönlendirmeye çalıştıklarını ve bu etkinliklerle terör örgütünün güçlenmesine yardımcı olduklarını belirtmektedir. Zanlıların sorgulamaları devam ederken, delillerin mahkemeye sunulacağı ve adil bir yargılamanın ardından haklarındaki kararın verileceği belirtilmektedir.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, halkın güvenliği ve devletin emniyeti için terör örgütlerine karşı etkin bir mücadele yürüttüğünü ve bu tür etkinliklere izin vermeyeceğini açıklamıştır. Terör örgütlerinin Türkiye’nin birliğine ve beraberliğine zarar vermesine karşı hukukun gereği olan adımların atılacağı vurgulanmıştır.

Toplumda endişe ve korku yaratan terör örgütlerine karşı alınan bu tür önleyici önlemlerin devam edeceği ve halkın güvenliği için gerekli adımların atılmaya devam edileceği belirtilmektedir. Gözaltına alınan zanlıların mahkeme sürecinin adil bir şekilde yürütüleceği ve deliller ışığında gerekli kararların verileceği ifade edilmektedir. Bu tür olaylara karışan kişilere karşı hukukun gereğinin yerine getirilerek ülkenin huzur ve güvenliğinin korunmasının önemine vurgu yapılmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de PKK/KCK Propagandasına Son! 9 Zanlı Gözaltında
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin