1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de Rezidans İnşaatında İşçinin Başına Demir Parçası Düştü, Ailesine Mahkemeden 11 Milyonluk Tazminat Kararı!

İzmir’de Rezidans İnşaatında İşçinin Başına Demir Parçası Düştü, Ailesine Mahkemeden 11 Milyonluk Tazminat Kararı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bornova’da, 5 Ağustos 2020 tarihinde, bir rezidans inşaatında taşeron firma işçisi olarak çalışan 41 yaşındaki Yunus İltaş, kaza geçirdi. İnşaatın 15. katından başına düşen demir parçasıyla ağır yaralanan İltaş, hastaneye kaldırıldı ve durumu giderek ağırlaştı. Bitkisel hayata giren işçi, hastanedeki tıbbi müdahalelerin sonuçsuz kalması üzerine evine gönderildi. Olayın ardından ailenin yaşadığı mağduriyet üzerine, işveren ve sigorta şirketine maddi ve manevi tazminat talebiyle dava açıldı.

İltaş’ın eşi Afet İltaş, dava sürecinde kansere yakalandı. Davanın görüldüğü İzmir 8. İş Mahkemesi’nde alınan bilirkişi raporlannda, işverenlerin yüzde 95, İltaş’ın ise yüzde 5 oranında kusurlu olduğu belirlendi. Mahkeme, İltaş’ın maluliyet oranı ve tarafların kusur durumlarını değerlendirerek, aileye toplamda 7 milyon 484 bin lira tazminatın ödenmesine karar verdi. Bu miktarın içinde, iş görmezliğe dayalı kaybı için 4 milyon 181 bin lira ve bakıcı giderleri için 3 milyon 303 bin lira bulunmaktaydı. Ayrıca, işçinin genç yaşta geçirdiği kaza ve ağır yaralanması nedeniyle aileye 500 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmedildi.

Afet İltaş, eşinin durumu nedeniyle yaşadıkları süreçte şirketlerden hiçbir destek alamadıklarını belirtti. Aile avukatı Çiçek Sırma ise inşaat alanında iş güvenliğinin sağlanmadığını ve firmaya yüzde 95 kusur verildiğini dile getirdi. Tazminat miktarının yasal faiz, avukatlık ücreti ve dosya masrafları ile birlikte 11 milyon lirayı bulduğunu ifade eden Sırma, firmanın teminat mektubu koymak suretiyle paranın erimesini beklediğini söyledi. Bu durumun aileyi daha da mağdur ettiğini ve üzdüğünü belirtti.

Yunus İltaş’ın eşi Afet İltaş, sürecin kendilerini ne kadar olumsuz etkilediğini anlattı. Eşinin bitkisel hayatta olması, çocuklarının üzüntüsü, kendisinin ise kanser teşhisi alması, kemoterapi tedavisine başlaması derin bir acıyla başa çıkmalarını zorlaştıran etmenler arasındaydı. Firmanın ailenin yaşadığı bu zorlu süreçte hiçbir destek sağlamadığı ve mağduriyetlerini hafifletmek yerine ağırlaştırdığı ortaya çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Rezidans İnşaatında İşçinin Başına Demir Parçası Düştü, Ailesine Mahkemeden 11 Milyonluk Tazminat Kararı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin