1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de Sokakta Uyuşturucu Satıcılarına Operasyon: Kokmuş Balık Taktiğiyle Yakalandılar!

İzmir’de Sokakta Uyuşturucu Satıcılarına Operasyon: Kokmuş Balık Taktiğiyle Yakalandılar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Karabağlar ve Bornova ilçelerinde sokak satıcılarına operasyon düzenledi. İzmir Otogarı dahil olmak üzere toplam 5 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda 37 kilo esrar, 3 kilo kokain, 18 bin ecstasy ve 8 bin sentetik hap ele geçirildi. Operasyon sonucunda 7 şüpheli gözaltına alındı.

Aramalarda ele geçirilen uyuşturucuların otobüs terminalinde bulunan bir kolide kokmuş balıkla paketlendiği ortaya çıktı. Bu yöntemle, narkotik köpeklerinin uyuşturucuları tespit etmesinin engellenmeye çalışıldığı belirlendi. Şüpheliler, polisteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

İzmir’deki operasyon, sokakta uyuşturucu satışını önlemeye yönelik yapılan önemli bir adım oldu. Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Karabağlar ve Bornova ilçelerinde ‘torbacı’ olarak bilinen sokak satıcılarına karşı etkili bir çalışma gerçekleştirdi. Eş zamanlı operasyonlarla, uyuşturucu ticaretini yapan kişilerin faaliyetlerinin engellenmesi amaçlandı.

İzmir Otogarı’nın da aralarında bulunduğu adreslerde yapılan aramalarda, büyük miktarda uyuşturucu ele geçirilmesi dikkat çekiciydi. 37 kilo esrar, 3 kilo kokain, 18 bin ecstasy ve 8 bin sentetik hapın bulunması, operasyonun başarısını gösterdi. Operasyon sonucunda gözaltına alınan 7 şüpheli, adli makamlarca tutuklanarak cezalarını çekmeye başladı.

Bu tür operasyonlarla, uyuşturucu ticaretinin önlenmesi ve sokaklardaki uyuşturucu satıcılarının etkisiz hale getirilmesi amaçlanmaktadır. İzmir’de yapılan bu operasyon da, uyuşturucuyla mücadele konusundaki kararlılığın bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Şehirdeki narkotik suçlarla etkin mücadele edilerek, toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmaların sürdürüldüğü görülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Sokakta Uyuşturucu Satıcılarına Operasyon: Kokmuş Balık Taktiğiyle Yakalandılar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin