1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de Su Fiyatları Yüzde 45 Zamlandı! İzmir Büyükşehir’den Vatandaşlara Sert Darbe

İzmir’de Su Fiyatları Yüzde 45 Zamlandı! İzmir Büyükşehir’den Vatandaşlara Sert Darbe

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, su faturalarının yüksek gelmesinden şikayet eden İzmirlilere seçildiği takdirde Türkiye’nin en ucuz suyunu verme sözü vermişti. Ancak İZSU Genel Kurulu’nda yapılan olağanüstü oturumda içme suyu tarifelerine 1 Temmuz 2024’ten itibaren geçerli olmak üzere yüzde 45 zam kararı alındı. Başkan Tugay’ın mazereti nedeniyle toplantıya katılamadığı ve zam kararının Başkan Vekili Altan İnanç başkanlığında alındığı belirtildi.

AK Parti Meclis Üyesi Ercan Tekin, yapılan zammın makul bir seviyede olması gerektiğini vurgulayarak, İZSU’nun giderlerinin düşürülmesi gerektiğine dikkat çekti. Tekin, Cemil Tugay’ın verdiği ucuz su vaadini hatırlatarak zam oranının yüksek olduğunu ifade etti. Diğer bir AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe ise İzmir’deki kayıp kaçak oranlarına dikkat çekerek, Tugay’ın önce indirim sonra bindirim yaptığını ve kenti kurtaracak bir planın olmadığını belirtti.

CHP Meclis Başkan Vekili Altan İnanç ise yüzde 45’lik zam oranının kabul edilebilir düzeyde olduğunu savundu. Yapılan oylama sonucunda zamlı tarife, CHP’li meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi. Yeni tarifelere göre; 0-4 metreküpü için atık su bedeli ile birlikte 24,85 TL sabit kalırken, 5-10 metreküp arası için 33,18 TL’den 48,04 TL’ye yükseldi. 11-20 metreküp arası için ise 42,37 TL’den 61,43 TL’ye çıkarak, 21 metreküp ve üzeri ise 79,33 TL iken 115,03 TL oldu.

Tugay’ın seçim öncesinde verdiği sözleri unutarak su zammı kararı alması, İzmirliler arasında tepkilere neden oldu. Meclis üyeleri arasında yapılan tartışmaların ardından alınan zam kararı, İzmir halkı tarafından eleştirildi. Cemil Tugay’ın su politikaları ve sözlerine olan güvenin zedelendiği bu süreçte, İZSU’nun gerçekten de mali açıdan zor durumda olup olmadığı ise merak konusu olarak kalmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Su Fiyatları Yüzde 45 Zamlandı! İzmir Büyükşehir’den Vatandaşlara Sert Darbe
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin