1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İZMİR’DE SU HAVUZU OLARAK KULLANILAN YOLLAR!

İZMİR’DE SU HAVUZU OLARAK KULLANILAN YOLLAR!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de 12 Temmuz günü saat 18.00 sıralarında başlayan sağanak yağmurda, Bayraklı ilçesinde metrekareye 39,7 kilogram yağış düştü. Yağışın etkisiyle kent merkezinde bazı cadde ve sokaklar suyla doldu, araç sürücüleri ve yayalar zor anlar yaşadı. Suyla dolan yolda elektrik akımına kapılan Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz ve onu kurtarmak isteyen İnanç Öktemay hayatlarını kaybetti. Deniz ve Öktemay, hastanede yaşamlarını yitirdi. Öktemay İzmir’de, Deniz ise Osmaniye’de toprağa verildi.

Olay yerindeki mazgaldan 9 Ocak’ta dumanların çıktığına dair bir güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Çevredeki esnafın durumu kurumlara ilettiği belirtildi. İnceleme sonrasında belediye ve elektrik firması bölgeye gelerek çalışma yaptı, yer altındaki kablolar 50 santimetre daha aşağıya alındı. Elektrik verilip yol trafiğe açıldı.

Bilirkişi raporunda yağmur tahliye mazgalına sıkışan kabloların arızaya sebep olduğu belirtildi. Raporda, kabloların derinliğinin yetersiz olduğu ve kurumların ihmalleri olduğu ifade edildi. 30 kişinin gözaltına alındığı soruşturmada 14 kişi tutuklandı. 11 kişi daha gözaltına alındı.

Özge Ceren Deniz’in ailesi, adli sürecin tarafsız bir şekilde yürütülmesini talep ederek, yargıya etki etme girişimlerini kınadı. Açıklamada, yaşanan olayın sorumlularının bulunması gerektiği vurgulandı. Adli sürecin sükunet içinde takip edilmesi gerektiği ve mağdur gençlerin ölümünün unutulmaması gerektiği belirtildi. Aile, soruşturmanın doğru şekilde yürütülmesi ve adil kararların alınması çağrısında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İZMİR’DE SU HAVUZU OLARAK KULLANILAN YOLLAR!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin