1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de Yangın Felaketi: 4 Günde 249 Yangın, 2.966 Hektar Alan Yanmış!

İzmir’de Yangın Felaketi: 4 Günde 249 Yangın, 2.966 Hektar Alan Yanmış!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka ilçesinde meydana gelen ve genişleyen yangında toplam 2 bin 966 hektar alanın zarar gördüğünü söyledi. Başkan Tugay, İzmir İtfaiyesi’nin yerleşim yerlerine sıçrayan yangınları kontrol altına almak konusunda başarılı olduğunu savundu. Geçen hafta İzmir’de meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili Egemenlik Binası’nda yapılan basın toplantısında konuşan Tugay, bölgenin düşük nem, yüksek sıcaklık ve güçlü rüzgar nedeniyle birçok yangına maruz kaldığını belirtti. 15-19 Ağustos tarihleri arasında İzmir’de 249 yangın meydana geldiğini, bunlardan 20’sinin orman yangını olduğunu açıkladı.

Başkan Tugay, yangınlarda zarar gören alanların belirlenmesi için çalışmaların devam ettiğini ve Yamanlar yangınında 2 bin 966 hektar alanın yanmış olduğunu belirtti. Ayrıca, toplamda 4 bin 300 hektarlık alanın yangınlar sonucunda zarar gördüğünü ifade etti. Uydu verilerine dayanarak hesaplamalar yaptıklarını ve yangınlara toplamda bin 577 personelle müdahale ettiklerini, bunun 730’unun itfaiye personeli olduğunu söyledi. Ayrıca, 10 farklı şehirden gelen itfaiye ekiplerinin de çalışmalara destek verdiğini belirtti.

İzmir İtfaiyesi’nin, yerleşim birimlerine sıçrayan yangınları kontrol altına almak konusunda başarılı olduğunu vurgulayan Tugay, yangınlarda 8 itfaiye personelinin yaralandığını ve bunlardan 2’sinde kemik kırıkları olduğunu dile getirdi. Tugay, yangın sonrasında 300 ek itfaiye personeli taleplerini ilgili makamlara ilettiklerini ve destek beklediklerini belirtti. Ayrıca, Yamanlar yangınında evleri kullanamaz hale gelen vatandaşlara nakit yardım yapıldığını ve temel ihtiyaç malzemeleri için alışveriş kartları dağıtıldığını ifade etti.

Yangınların devam edebileceği iklim krizine dikkat çeken Tugay, ormanlara komşu yerleşim birimlerine ek tedbirler alınması gerektiğini ve yerel yönetimlere daha fazla yetki verilmesi gerektiğini belirtti. Tugay, orman yangınlarıyla mücadelede kendilerine yöneltilen eleştirilere yanıt vermeyeceğini ve kısırlaştırıcı tartışmalara girmeyeceklerini ifade etti. Ayrıca, partizanlık yerine vatandaşların güvenliği için birlik olunması gerektiğini vurguladı. Yangın söndürme uçağı alımı konusunda da açıklamalarda bulunan Tugay, belediyelerin mevzuat gereği uçak alamadığını ve yangınlara karşı ekipman alımı yapıldığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Yangın Felaketi: 4 Günde 249 Yangın, 2.966 Hektar Alan Yanmış!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin