1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’de Yangınlarla Mücadelede Son Durum

İzmir’de Yangınlarla Mücadelede Son Durum

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Selçuk ilçesindeki yangın kriz merkezinde açıklama yapan yetkili, 29 Haziran’da Türkiye genelinde 30’u orman dışı alanda olmak üzere 44 yangın çıktığını belirtti. Bu yangınların 11’inin yüksek riskli grupta yer aldığını ve 6 yangına müdahale edilerek risk oluşturmadıklarını aktardı.

Torbalı ve Çeşme’de, Balıkesir’de Susurluk’ta ve Menderes’te yaşanan yangınların enerjilerinin düşürüldüğünü vurgulayan yetkili, Selçuk ve Menderes’teki müdahalelerin devam ettiğini bildirdi. Yerleşim yerleri ve konaklama tesisleri açısından risk bulunmadığını belirten yetkili, Selçuk yangınına yapılan müdahale detaylarına da değindi.

Müdahalede bulunan ekiplerin sayısı ve kullanılan araçların bilgilerini veren yetkili, Kuşadası ile Selçuk arasındaki yolda yangın tehlikesi olmadığı sürece yolun kapalı kalacağını ifade etti. İzmir’de bugüne kadar toplam 22 yangın çıktığını belirten yetkili, vatandaşlardan daha dikkatli olmalarını istedi.

Halkı yangınlara karşı tedbirli olmaya çağıran yetkili, insan kaynaklı yangınların büyük çoğunluğunun basit tedbirlerle önlenebileceğini vurguladı. Yangınların nedenleriyle ilgili soruşturmaların devam ettiğini ve Menderes’teki yangının hobi bahçesinden çıktığını da açıkladı.

Yangınlarda etkilenen alanların güncel durumu hakkında bilgi veren yetkili, çalışmaların olumlu sonuçlar vermeye başladığını ve ekiplerin koordineli bir şekilde çalıştığını belirtti. Sabotaj ihtimaliyle ilgili sorulara ise kolluk kuvvetlerinin soruşturmayı tamamlamasını bekleyeceklerini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de Yangınlarla Mücadelede Son Durum
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin